Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Nem káros az egészségre a klónozott marha húsa

Nem mutatkozott különbség a hagyományosan tenyésztett és a klónozott marha húsa és teje között, így valószínűtlen, hogy élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentene fogyasztásuk - közölte az új élelmiszereket és eljárásokat vizsgáló brit testület.
A The Advisory Committee on Novel Foods and Processes szerint a vásárlók továbbra is azt látnák szívesen, ha az élelmiszerek csomagolásán egyértelmű jelzés vonatkozna a hús vagy egyéb termékek származására - részben az állatok jóléte miatti aggodalmak miatt. Nagy-Britanniában a nyáron keltett nagy felháborodást, hogy kiderült: klónozott marha leszármazottjainak húsa került a boltok polcaira, és el is fogyasztották.

Az Európai Bizottság az állatok élelmiszer-termelési célú klónozásának átmeneti felfüggesztését javasolta októberben az Európai Unió területén. Az uniós végrehajtó testület szerint fel kell függeszteni a klónozott haszonállatok felhasználását, valamint a belőlük készült élelmiszerek forgalmazását is. Ez azonban nem vonatkozna a klónozott példányok utódainak húsára és tejére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszáz antik műkincs került elő az egyiptomi nemzeti bankból

Kétszáz antik műtárgy, köztük egy faragott kar és görög-római istenségeket megörökítő márvány fejek… Tovább olvasom