Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

A tiéd 40 ezerért: Nászéjszaka Szaddám Huszein ágyában!

A pénznek nincs szaga Irakban sem és a háború és terrorizmus sújtotta ország minden eszközt megragad, hogy megnyíljon a világ turistái előtt. Legújabb kínálatukat ifjú házasoknak ajánlják: töltsék nászéjszakájukat Szaddám Huszein ágyában.
A néhai iraki diktátor fényűző palotája Babílban, a Tigris folyó partján a buja babilóniai kort és az Ezeregyéjszaka meséit idézi fel, az idelátogatók ugyanakkor kielégíthetik rémálom-igényüket is, hiszen ott térhetnek nyugovóra, ahol alig egy évtizeddel ezelőtt a 20. század egyik legvéresebb kezű despotája.

A "nászútcsomagra" ráharapók 31 lakosztály közül válogathatnak, ezekben egy éjszaka nem is olyan vészesen drága: alig 60 dollár (14 ezer forint). Ha azonban valaki Szaddám Huszein hálószobáját választja, annak húzósabb árral kell számolnia: itt 170 dollár (40 ezer forint) egyetlen éjszaka. Igaz, akik itt töltik első éjszakájukat, nem csak az örömben és a gyönyörben fürdenek, hanem az aranyban is. Aranyozott ugyanis Szaddám ágya, akárcsak a szekrények, az éjjeliszekrények, a lámpák, a díványok, még az íróasztal is.

Maga a palota négyemeletes erődítmény egy dombtetőn, körülötte öt futballpálya nagyságú pálmaliget. A szalonokat, a hálószobákat, a fürdőket mind drága márvánnyal borították. Az eredeti csillogásból ennyi maradt meg, mert a rezsim 2003. áprilisi bukása után az egészet kifosztották, még a villanykapcsolókat és a vízcsapokat is ellopták, mert azt hitték, hogy színaranyból vannak - írta a La Repubblica című olasz napilap.

Olvasóink írták

  • 2. extradagadt 2009. március 16. 10:50
    „Igen, amerikanizálódik. Annyi tömeggyilkost azonban nem fog tudni prezentálni, mint amennyit az USA tudott a 20. században.”
  • 1. comet 2009. március 16. 10:28
    „amerikanizálódik Irak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havas gyalázatos: Kammerer Zoli szexuális életében vájkált!

Budapest-Győr - Havas Henrik tényleg nem tudja, hol a határ. A magát tanár úrnak tartó újságíró… Tovább olvasom