Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Sira István és a kapufa újból egymásra talált

Sira István a Pápa elleni győztes mérkőzésen még csak öt percre szállt be, mivel most lábadozik sérüléséből.

Szombaton azonban már a kezdőcsapatba jelölték, és meg is hálálta a bizalmat: szépségdíjas gólt fejelt a zalaiak kapujába.

A támadó annyira boldog volt, hogy gólörömében majdnem elfelejtett cuppanós csókot nyomni a kapufára. A már-már tradícióvá vált mozdulat azonban szerencsére mégsem maradt el.

– A múlt héten öt perc jutott önnek, most pedig már több mint egy félidő...

– Sajnos a csatáraink majdnem mind megsérültek, így már a kezdetektől szükség volt rám. Feczesin részleges bokaszalag-szakadása, Signori elhúzódó sérülése, és Cigan ujjtörése miatt – igaz, ő ott volt a kispadon és a helyemre be is szállt – a kezdőben kaptam helyet. Úgy érzem, nem vállaltunk kockázatot, hiszen a sérülésem már a múlté. Nincs mese: a térdemnek bírnia kell a játékot, akár még egy olyan nehéz talajon is, mint a zalai volt.

– Egy látványos gólt is sikerült szereznie, amolyan visszatérési ajándékként.

– Az akciót előre begyakoroltuk, a felívelést követően várható volt, hogy valaki visszafejeli a labdát – bár nem tisztázott, hogy Kocsárdi vagy Demjén lesz-e az –, nekem pedig a hosszú oldalon kellett lennem. Esélyem sem lett volna arra, hogy a labdát levegyem, így nem maradt más, mint ívesen átfejelni a kissé kint álló Varga kapus fölött. Örülök, hogy bement.

– Már azt hittük, óriási gólörömében el is felejti megcsókolni a kapufát!

– A csók természetesen nem maradhatott el, ám bevallom, olyan régen szereztem már gólt, hogy szinte nem is tudtam, mi ilyenkor a teendő. Kellett egy kis idő, amíg tudatosult bennem, hogy betaláltam, és mi ilyenkor a kötelességem...

– Röviddel az ötvenedik perc után lecserélték. Elfáradt?

– Előzetesen úgy beszéltük meg a szakvezetőkkel, hogy egy félidőt, esetleg tíz perccel többet vállalok, cserém ezért nem ért  meglepetésként. Sokat kell még dolgoznom, hogy utolérjem magam, de örülök, hogy góllal sikerült megünnepelnem a kezdőcsapatba való visszatérésemet.
Sira István (középen) legutóbb szépségdíjas gólt fejelt a zalaegerszeg kapujába.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt a főtitkár

Életének 63. évében elhunyt Gyulai István, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára. Tovább olvasom