Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

NB II foci - Az ETO győzött, a Gyirmót, a Sopron és a Mosonmagyaróvár kikapott

A Gyirmótnak, a Sopronnak és a Mosonmagyaróvárnak nem sikerült.
WKW-ETO FC Győr–Zalaegerszegi TE 2–1 (1–1)
Győr, ETO Park, 600 néző. V.: Kovács G.

ETO:  Szatmári Z. – Kovács K., Vadász, Gyagya (Szatmári L., 45.), Rokszin – Pongrácz, Tajthy, Magasföldi – Szabó L. (Beliczky, 80.), Erdélyi (Zamostny, 66.), Szánthó. Vezetőedző: Szentes Lázár.

ZTE:  Szappanos – Nagy G., Koszó, Nagy T., Bedi, Fujsz (Ekker, 56.) – Ágoston (Végh, 61.), Patvaros, Dubek – Vernes (Paudits, 67.), Balázs Zs. Megbízott edző: Felipe Matos.

Gsz.: Magasföldi (10.), Erdélyi (53.), ill. Vernes (45.).

10. p: Kovács jobb oldal beadását Magasföldi 6 méterről fejelte kapura, a labda a lécről vágódott a hálóba. 1–0.
45. p: A győri csapat sérülés matti cseréjét követően a vendégek szabadrúgást végeztek el és az előreívelő labdából Vernes fejelt a kapu bal oldalába. 1–1.
53. p: Szánthó lövését Szappanos még kiütötte, Erdélyi azonban közelről estében a hálóba kotorta a labdát. 2–1.
61. p: Szabó Lucast buktatták a 16-oson belül, a megítélt 11-est a sértett erőtlenül félmagasan helyezte a kapu bal oldala felé, de Szappanos gyors vetődéssel hárítani tudott.
Az ETO rendkívül tartalékosan volt kénytelen felvenni a harcot idei utolsó hazai mérkőzésén, majd a mérkőzésen még kétszer kényszerült sérülés miatti cserére. Ezzel együtt a zöld-fehérek jól kezdték a mérkőzést, majd a későbbiekben kifogástalan küzdőszellemről adtak tanúbizonyságot és ha a büntetőt kihasználják,  simábban juthattak volna a három pont birtokába.
Szentes Lázár: – A mérkőzés legfontosabb tanulsága, hogy belső védő nélkül nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Számunkra örömteli, hogy így is sikerült egy változatos, eseménydús mérkőzésen győzni.
Felipe Matos: – Az edzőváltás után legnehezebb feladatunknak játékosaink pszichés felkészítése bizonyult. Ez csaknem sikerült, az első félidőben meg tudtuk valósítani az elképzeléseinket és volt lehetőségünk a döntetlen elérésére is.
Mohay Gábor

 
Labdarúgó NB II - 12.03.: ETO FC Győr-ZTE FC 2-1


Credobus-Mosonmagyaróvár–Kisvárda-Master Good 1–2 (1–1)
Mosonmagyaróvár, 300 néző. V.: Radványi.

Mosonmagyaróvár: Tarczy – Bohner (Bartos, 90.), Szépe, Szpirulisz, Katona (Zsigmond, 86.) – Vágó, Huszárik, Lőrinczy – Laki, Kapacina (Kószás, 63.) – Tóth L. Edző: Várhidi Péter.

Kisvárda: Zöldesi – Izing, Rjasko, Papucsek – Melnyik, Oltean (Oláh G., 28.), Misic, Lucas, Vári (Hefler N., 79.) – Lukács R. (Horváth Z., 83.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gsz.: Laki (26.), ill. Vágó (7., öngól), Misic (81).
A jegesre fagyott pálya rendkívüli mértékben megnehezítette a játékosok dolgát. A 7. percben hazai szempontból balszerencsés találattal szerzett vezetést a Kisvárda. A kapu előtti kavarodásban Vágó menteni akart, de saját csapattársát találta el, akiről a hálóba pattant a labda. 0–1.
A 26. percben egyenlített a Mosonmagyaróvár: Bohner futott el a jobbszélen, beadása után Laki a jobb felső sarokba emelt. 1–1.
A második félidőben előbb Lukács lövését Tarczy bravúrral védte, majd a hazaiaknál Lőrinczy fejelt az üres kapu mellé.
A 81. percben szabadrúgáshoz jutott  a vendégcsapat és Misic 18 méterről a jobb felső sarokba rúgta a labdát. 1–2.
A két csapat táblázaton elfoglalt helyezése nem látszódott, a szerencsésebb csapat nyert. A döntetlen reálisabb lett volna.

Várhidi Péter: – Irreális körülmények, irreális mérkőzés, a szerencsésebb csapat nyert.

Kondás Elemér: – Irreális körülmények között mindkét csapat próbált alkalmazkodni a pályaviszonyokhoz. Nagy küzdelemben értékes győzelmet arattunk.
 
Labdarúgó NB II - 12.03.: Mosonmagyaróvár-Kisvárda 1-2Gyirmót FC Győr–Budaörs 1–3 (0–2)
Gyirmót, 300 néző. V.: Bogár.

Gyirmót:  Sebők – Achim, Lengyel D., Lázár, Présinger – Kiss M. (Farkas Z., 55.), Varga P. – Paku (Czár, 71.), Nagy P., Stieber A. (Vörösbaranyi, 88.) – Sandal. Megbízott edző: Hannich Péter.

Budaörs: Bese – Marques, Tányéros, Kékesi, Medgyes – Csobánki, Lengyel B. (Sajbán Miklós, 80.) – Horváth E. (Fodor, 75.), Sajbán Máté, Czvitkovics (Ódé, 90.), Horváth R. Szakmai igazgató: Bognár György.

Gsz.: Nagy P. (76., 11-esből), ill. Horváth R. (32., 44., 93.).

Húsz percet kellett várni az első lehetőségre, amikor a vendégek a bal oldali kapufát találták el, az ellentámadásnál viszont Présinger jobblábas közeli lövésénél Szappanosnak kellett lábbal bravúrosan védenie.
Félórai játék után egy gyermeteg hibát követően Horváth R. fejelt a hazai kapu bal oldalába. 0–1.
A játékrész utolsó percében a rutinos Czvitkovics szabadrúgása után a sorfalról lepattanó labda ismét Horváth Roland elé került, aki növelte csapata előnyét. 0–2.
Néhány perc múlva Sajbán Máté fejelt a kapuba, de a játékvezető ezt a találatot les miatt érvénytelenítette.
Negyedórával a találkozó vége előtt Présinger szabadrúgása után Nagy P.-t buktatták a vendégkapu előterében. A megítélt büntetőből a sértett a jobb felső sarokba lőtt. 1–2.
A záró sípszót megelőző pillanatokban Achimot buktatták a hazai kapu közelében, de a játékvezető továbbengedte az akciót, amelyből Horváth R. volt ismét eredményes. 1–3.
A mindvégig frissebben és ötletesebben játszó vendégek megérdemelten vitték el a bajnoki pontokat a rendkívül sok hibával és enerváltan futballozó Gyirmót otthonából.

Hannich Péter: – Nem értem, az ETO és az MTK elleni jó produkciók után hogyan tudtak a fiúk ennyire gyengén futballozni. Fordulás után már elfogadható volt a teljesítmény, de a szerencse sem állt mellénk, így a győzelmet jobban akaró Budaörs megérdemelten örülhetett.

Bognár György: – Nagyon elégedett vagyok a csapattal. Végig jobbak voltunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, amelyekből eredményesek tudtunk lenni, így győzelmünkhöz nem férhet kétség.

Soproni VSE–BFC Siófok 0–1 (0–1)
Sopron, 300 néző. V.: Farkas T.

SVSE: Molnár M. – Angyal, Ágh, Koronczai, Szabó L. – Tóth M. (Fazakas, 77.) – Batizi-Pócsi, Gyürki (Kokenszky, 75.), Horváth P., Bor – Garda (Krizsonits, 80.). Megbízott edző: Bánfalvi Zsolt.

Siófok: Balajcza – Opavszky, Fehér Zs., Lorentz, Szilágyi – Lázár, Gál (Kozma, 57.) – Nagy D., Elek, Petneházi (Erőss, 91.), Bévárdi (Berde, 74.). Vezetőedző: Varga Attila.

Gsz.: Petneházi (23.).
23. p: Váratlan ellentámadás végén Petneházi 25 méterről balról bombagólt lőtt a jobb felső sarokba. 0–1.
Az első félidőben eseménytelen játékot nyújtott a Sopron, Balajcza kapusnak egyszer sem kellett védenie. A második félidőben feljött a hazai csapat, de fölénye meddő volt.

Bánfalvi Zsolt: – Az első félidőben jó volt a Siófok, a másodikban mi támadtunk többet, nem érdemeltünk vereséget, a döntetlen igazságosabb lett volna.

Varga Attila: – Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült, és egy gyönyörű lövéssel vezetést szereztünk. A második félidőben jobb volt a Sopron, de az akarat és a küzdeni tudás diadala döntött.
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szünet után elrontottuk - Magyarország-Svédország 22-25

A szünet után elrontottuk - Magyarország-Svédország 22-25
Nem sikerült azt hoznia a magyar női kézilabda-válogatottnak a svédek ellen, mint amit az első félidőben bemutatott - két vereséggel kezdtünk a vébén. Tovább olvasom