Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Jekatyerinburgba utazik az MKB

Kosárlabda - Az MKB-Euroleasing Sopron hétvégén Jekatyerinburgban vesz részt egy rangos nemzetközi tornán.
A csapat szerda este kel útra, és Moszkva érintésével utazik az Urál menti városba, ahol már a tél várja őket.

A magyar bajnokcsapatot a világ leggazdagabb klubja, az orosz Jekatyerinburg meghívta saját rendezésű négyes tornájára.

A rendezvényen a házigazdán és az MKB-Euroleasingen kívül az amerikai válogatott, valamint az Euroligában a soproniakkal egy csoportban szereplő USK Praha vesz részt. Az amerikai válogatott már a jövő évi csehországi világbajnokságra készül Geno Auriemma vezetőedző irányításával. A szakember bombaerős keretet nevezett a hétvégi tornára, amelyre a felkészülés komoly állomásaként tekint.
A küldöttség ma késő este kel útra, és Moszkva érintésével repül Jekatyerinburgba. Az Uráli föderatív körzet központja Európa és Ázsia határán fekszik, a soproniak így több mint tíz órát utaznak az Iszety folyó partján fekvő városba, ahol az előrejelzések szerint komoly havazás fogadja őket.


A torna programja

Péntek, 13 óra: USA–USK Praha. 15.30 óra: UMMC Jekatyerinburg–MKB-Euroleasing Sopron. Szombat, 10.30 óra: USA–MKB-Euroleasing Sopron. 13 óra: UMMC Jekatyerinburg–USK Praha. Vasárnap, 10.30 óra: MKB-Euroleasing Sopron–USK Praha. 13 óra: UMMC Jekatyerinburg–USA.

Az időpontok magyar idő szerint értendőek.

Tavasszal a Final Four bronzmérkőzésén az MKB-Euroleasing és a Jekatyerinburg egymás ellen játszott, azonban nem csak ez kellett a részvételi lehetőséghez.

Az orosz csapat szezon közben kinevezett edzője, Gundars Vetra és köztünk nagyon jó, közvetlen kapcsolat alakult ki, amikor még a CSZKA Moszkvát irányította. Nyilván sokat számított az is, hogy egymás ellen játszottuk az eddigi utolsó Euroliga-mérkőzésünket. Nyár végén Maxim Ryabkov, a Jekatyerinburg menedzsere telefonált, hogy ránk gondoltak, mint a torna egyik résztvevőjére. Rövid egyeztetés után elfogadtuk az ajánlatot, amire nem lehetett nemet mondani. Nagy megtiszteltetés ez a meghívás, melynek sportdiplomáciai jelentősége még nagyobb, mint a szakmai értéke, ami szintén nem csekély. Minden csapat álma, hogy a világ legjobbjai ellen játszhasson, és mi ismét pályára léphetünk az amerikai válogatott ellen. Fontos, hogy kizökkenjünk a magyar bajnoki ritmusból, és nálunk deklaráltan erősebb csapatok ellen játszhassunk, mert ez jól szolgálja a felkészülést az Euroligára. A költségeket vendéglátóink állják, akik első osztályú körülményeket biztosítanak számunkra" – mondta lapunknak Török Zoltán, az MKB-Euroleasing ügyvezetője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmet szeretne nyerni

Kosárlabda - A SEAT Lami-Véd Győr csapatához négy játékos érkezett erősítésként a nyáron. Horváth… Tovább olvasom