Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Elmarad a címvédés

Enyhe hazai fölénnyel kezdődött a meccs, de ez csak abban nyilvánult meg, hogy valamivel többet volt a labda a soproni térfélen, mint a Honvédén.

Budapest Honvéd - FC Sopron 1-0

83. p: Dobos húzott el a bal oldalon, csaknem az alapvonalig, ahonnan középre adott, majd a remek ütemben érkező Schranz senkitől sem zavartatva 5 méterről Rabóczki kapujának bal alsó sarkába pörgette a labdát. 1–0.

Enyhe hazai fölénnyel kezdődött a meccs, de ez csak abban nyilvánult meg, hogy valamivel többet volt a labda a soproni térfélen, mint a Honvédén.

Tíz perc elteltével megnyugodott az idegesen, pontatlanul kezdő soproni csapat. Attól kezdve, hogy Silvestri vezérletével a vendégek meg tudták tartani és képesek voltak járatni a labdát a középpályán, kiegyenlítettebb lett a játék. Óvatosan, keveset kockáztatva játszottak a csapatok, így aztán a közönség is csendben szemlélte a történteket.

Az első szépen végigvezetett akcióra csaknem a félidő végéig, a 43. percig kellett várni. Ekkor Cotan mértani pontosságú beadását követően Horváth A. fejese sajnos messze elkerülte a hazai kaput. Térfélcsere után már célratörőbben próbáltak futballozni a csapatok, mint tették az első 45 percben.

A soproniak akciói tűntek veszélyesebbnek, de a vendégek játéka volt folyamatosabb. Helyzetekig el is jutott a Sopron, ám a befejezések nem sikerültek. A hajrában aztán az első végigvezetett támadásukból megszerezték a győzelmet és egyben a továbbjutást jelentő találatot a kispestiek.

Egyenlő erők küzdelmében a helyzetkihasználás döntött, a címvédő Sopron búcsúzott a kupától.


Aldo Dolcetti: – Nagyon nehéz találkozón jutottunk tovább.

Dario Bonetti: – Igazságtalan eredmény született. A mérkőzés megmutatta, hogy a futball nem mindig igazságos, a gyengébben játszó, szerencsésebb csapat jutott tovább.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólt lőni és nem kikapni a jelszó

Címvédőként próbálja kiharcolni ma este a Bozsik-stadionban a legjobb négy közé jutást az FC Sopron… Tovább olvasom