Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 21°C | 32°C Még több cikk.

Országos díjat kapott a soproni ápoló - fotó

Szabó Istvánné a díjat Budapesten vehette Balog Zoltán Emberi Erőforrások Miniszterétől, a Batthyány-Stratmann László születése napja alkalmából megrendezése került díjátadó ünnepségen.
Szabó Istvánné, diplomás ápoló az Egészségügyi Szakközépiskola elvégzését követően 1978 óta dolgozik a Soproni Gyógyközpontban. Munka mellett, 1979-ben a Győri Egészségügyi Szakiskolában felnőtt szakápolói képesítést szerzett kiváló minősítéssel. 2000-ben kiváló eredménnyel szerzett diplomát a Győri Széchenyi István Főiskolán diplomás ápolóként, majd egészségügyi gyakorlatvezetői, transzfúziós nővéri képesítést szerzett.
 
Szabó Istvánnét a Szakdolgozók Tudományos Értekezletén köszöntötte Barcza Attila önkormányzati képviselő, tanácsnok, dr. Korányi László mb. főigazgató úr és Farkas Andrea mb. ápolási igazgató asszony.
Szabó Istvánnét a Szakdolgozók Tudományos Értekezletén köszöntötte Barcza Attila önkormányzati képviselő, tanácsnok, dr. Korányi László mb. főigazgató úr és Farkas Andrea mb. ápolási igazgató asszony.

 1982-től vezető ápoló, vezető asszisztens, majd mátrixvezető főnővér. (Kardiológiai-Belgyógyászati Összevont Osztály) A vezetői feladatok mellett folyamatosan részt vesz a közvetlen betegellátásban, az ápoló hallgatók elméleti és gyakorlati képzésében, a továbbképzések, regionális és országos kongresszusok szervezésében. Koordinálja az osztályhoz tartozó szakrendelések ápolásszakmai tevékenységét. Aktívan és közvetlenül részt vesz a pacemaker implantatio elvégésében, pacemakeres betegek gondozásában, a speciális echocardiographiás intervenciók (TEE, stressz-echo) lebonyolításában. Intézeti szinten a Decubitus Bizottság tagja, minőségirányítási felelős, nosocomialis felelős.

 


Személyisége nyitott, közvetlen, kollégáival nagyon jó a kapcsolata. Hatékony együttműködést alakított ki a kórház valamennyi osztályával, az alapellátásban dolgozó kollégákkal. Nagy hangsúlyt fektet a vezetése alatt álló kollégái képzésére, a feladatok tökéletes végrehajtására, a betegek irányába a hiteles és közérthető kommunikációra, nemcsak szakmai kvalitásával, hanem családcentrikusságával és a hagyományos értékekbe vetett hitével is példát mutat munkatársainak. Mindig a betegek érdekeit tartja szem előtt, munkájában a szakmai ismeretek mellett az empátia és a szociális érzékenység is nagy szerepet kap.

Kiváló szervező. Számtalan helyi, regionális és országos rendezvény, kongresszus szervezésében, kivitelezésében vállalt oroszlánrészt. A MBT Dunántúli Belgyógyász Vándorgyűlése, a Soproni Kardiológiai Napok, az Aritmia és Pacemaker napok, a Magyar Ápolási Egyesület regionális gyűléseinek szervezése igazolja rátermettségét. Aktívan vesz részt a lakossági szűrőprogramok, kardiovaszkuláris prevenciós programok lebonyolításában. Több előadást tartott szakmai fórumokon és a Vöröskereszt által szervezett rendezvényeken. Tagja a Magyar Ápolási Egyesületnek, a Magyar Szakdolgozói Kamarának, a Magyar Kardiológus Társaságnak, az Ápolási Tanácsnak, vizsgabizottsági tag.

Munkáját magas fokú szakmai igényesség, precizitás, maximális empátiakészség, kollegalitás, kiváló problémamegoldás, továbbá tudományos elhivatottság jellemzi. Humánuma, közvetlensége kiemelkedő, és sokoldalú szaktudása, színvonalas munkája alapján kiérdemelte a kórház vezetőinek, dolgozói kollektívájának, a régió lakosságának megbecsülését, 2003-ban Intézményi Kitüntetést, 2004-ben Tanácsosi kinevezést, 2014-ben Sopron Szolgálatáért Díjjal ismerték el kiemelkedő munkáját. Közel négy évtizedes lelkiismeretes, magas egészségügyi hivatástudattal végzett tevékenysége nagyban hozzájárult a kórház elismerten jó szakmai megítéléséhez.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba hajtott egy kamion az Ebergőc és Fertőhomok közötti úton

Árokba hajtott egy kamion az Ebergőc és Fertőhomok közötti úton
Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg. Tovább olvasom