Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Kilenc hónapja sártenger és csődbe jutott üzletek az Újteleki utcában

Februárban kezdték meg a közműcseréket az Újteleki utcában, a munkálatok azóta is tartanak. Az autóval megközelíthetetlen szakaszon néhány vállalkozó már csődközelbe került.
A közműcserék alatt álló Újteleki utca az elmúlt napok esős időjárása után sártengerré változott. Tegnap néhány bátor autós behajtott gépkocsijával, a kerekek a házak előtt majd tengelyig süppedtek. Öt munkás „dolgozott" délelőtt a feltúrt utcában, közülük egy aktívan. Az üzlettulajdonosok – a billegő pallókon keresztül megközelíthető – bérleményeikben üldögélve vártak a csodára: egy betérő vevőre.

– „Padlón vagyok", csőd szélére jutottam – fogja fejét Tóth István, az utcában két műszaki boltot is bérlő kereskedő. – Már az ajtót sem nyitják rám, a telefon sem cseng. Ez a kilenchavi „elzártság" elég volt ahhoz, hogy elfelejtsenek még a törzsvásárlóim is – mondja kiábrándultan. – A legfelháborítóbb azonban a munkálatokat övező szervezetlenség – teszi hozzá növekvő indulattal.

– Reggel hétkor kezdik. Itt kapirgál négy-öt munkás, aztán háromkor, mint akik jól végezték dolgukat, elvonulnak. Közben haladtak öt métert. Nem csoda, hogy ilyen munkatempóban hónapokig tart a közműcsere – állapítja meg az üzletvezető, miközben megjegyzi: azóta kénytelen raktárát kézi erővel feltölteni. A bolt előtt ugyanis nem tudnak megállni áruszállító teherautójukkal, ezért a Rákóczi utcából kézzel cipelik át az üzletbe a hűtő- és mosógépeket. Igaz, egyre ritkábban van erre szükség.

– Egy hónapja írtam az önkormányzatnak, válaszra sem méltattak. A szobrokat avatják szép sorban, ezt az utcát meg hónapok óta nem képesek megcsináltatni – morgolódik Tóth István, aki képtelen belenyugodni, hogy egy évvel nyugdíjazása előtt a csőd szélére került. A feltúrt utcában több üzlet került hasonlóan súlyos helyzetbe. Kalmár István alpolgármester ígérete szerint az év végéig megindulhat a közlekedés a hónapok óta járhatatlan Újteleki utcában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőlőprést állítottak fel a körforgalomban

Sopron borváros. Ezt jelképezi most már egy hatalmas szőlőprés is, melyet a Győri úti körfogalom… Tovább olvasom