Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Elkapták a veszélyes autóst: nagylózsi férfi ijesztgetett a 85-ösön! - videó

A soproni rendőrök elkapták azt a férfit, aki rendkívül veszélyes szórakozást talált ki magának: a főutakon több alkalommal is úgy rántotta balra a kormányt, hogy a szembe jövő autók csak a padkára húzódva tudták elkerülni az ütközést...
„Őrült autós garázdálkodik az úton Kapuvár és Fertőszentmiklós között. Folyamatosan a bal oldali sávban autózik, leszorítja a szembejövőket. Az ijedség és a döbbenet az eddig veszélyeztetett autósokat megakadályozta abban, hogy pontos információkat adjanak az elkövetőről" – ez az interneten megjelent poszt hívta fel a rendőrség figyelmét is arra, hogy valaki az autósokat veszélyezteti az utakon. A bejegyzést újabb és újabb szemtanúi hozzászólások követték, a rendőrség is ráállt az ügyre és lassan kirajzolódott a kép. Az adatgyűjtést követően a soproni rendőrök tegnap őrizetbe is vették a gyanúsítottat.

 A rendőrség hivatalos közleménye szerint a Soproni Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy  30 éves nagylózsi lakos ellen.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a férfi már hónapok óta ijesztgette az autósokat az utakon: március 14. és november 7.  között öt alkalommal is veszélyeztette a közúti közlekedést a 84-es és a 85-ös számú főutakon  Sopron, illetve Kapuvár térségében.

A gyanúsított személygépjárművével ilyenkor áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol leszorította az útról a szemből közlekedő gépkocsik vezetőit. A bűncselekménnyel kapcsolatban – a rendelkezésre álló adatok alapján – anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés sem történt. Ezek az adatok azonban még módosulhatnak, mivel a Soproni Rendőrkapitányság  várja további tanúk jelentkezését.

A nagylózsi férfit pénteken az otthonában fogták el, a gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, a rendőrség őrizetbe vette.
Így látta egy szemtanú

 „Az autó a 85-ösön Kapuvár felé közlekedett egyedül a sávjában. Az erdősáv közepén hirtelen áttért a szembejövő sávba, és veszélyeztette a szembe érkező, legalább tíz autóban közlekedő emberek életét. Mindenki a padkára húzódott. Egészen Vitnyédig mindegyikünket szinte az árokba szorított.

Citroën Berlingo-szerű dobozautó volt, sötétszürke színe lehetett talán. Még most is a hatása alatt vagyunk! Borzasztó volt. A családommal együtt utaztunk, a kétéves gyerekünkkel!"

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a férfi már hónapok óta ijesztgette az autósokat az utakon.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mágel Ágost: A pénzügyi konstrukcióval volt gond a mélygarázsnál

Németh Imre úgy látszik még ennyi év után sem érti az MSZP szégyenletes mélygarázs-botrányát -… Tovább olvasom