Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 10°C Még több cikk.

A buszon várnák meg az indulást a kórháznál Sopronban

A buszon várnák meg az indulást a kórháznál SopronbanA közlekedési vállalat szerint a leszállító- és parkolóhelyeken várakozó autóbuszokba biztonsági okokból nem lehet felszállni. Fotó: Magasi
- Reménykedhetnek-e az érintettek e megoldásban? - tettük fel a kérdést a közlekedési cég illetékesének.
– A soproni kórház előtti buszmegállóba minden óra 40–45 perckor megérkezik a 20-as járatos autóbusz, s minden óra 5 perckor indul vissza a Jereván-lakótelepre. Kicsi a buszmegálló, tízen ha elférnek ott, s alig három-négy ülőhelyes, miközben legalább húszan-huszonöten várnak a járatra.

Ha zuhog, ha süvít a szél, az indulásig a busz zárva van – osztotta meg tapasztalatátBognár Györgyné nyugdíjas tanárnő, aki felvetette: jó lenne, ha a visszainduló busz nyitva lenne, s a kórházból hazafelé tartók felszállhatnának rá, menedéket találva az időjárás viszontagságaitól az indulásig. Hiszen többnyire idős, beteg emberekről van szó, akik között állni is alig tudók vannak.

– Reménykedhetnek-e az érintettek e megoldásban? – tettük fel a kérdést a közlekedési cég illetékesének.
Az autóbusz-közlekedési vállalat válaszából megtudtuk, a 20-as számú autóbuszjáratok részére a kórház előtti szakaszon külön le- és felszállóhelyet alakítottak ki. Az autóbusz-vezető az erre létesített érkező megállóhelyen várja be az indulási időpontot. Közvetlenül az indulási időpont előtt – 16–19 perc várakozás után – áll be a járművel az induló pontra.

A leszállítóhely kialakítását az tette szükségessé, hogy a Gyiróti utcából érkező
autók balra kanyarodását, valamint a várakozó autóbusz és a parkolóhelyek közötti útszakaszon közlekedő járművek  zavartalan közlekedését biztosítsák. A korábbi időszakban előfordult, hogy a kórházba érkező szirénázó mentőautó sem tudott a megállóban várakozó autóbusz és a parkoló járművek között elhaladni.

Ha a busz előregurulna az induló megállóhoz, az ott történő várakozás ideje alatt nem lehetne biztosítani az autóbusz mellett más járművek elhaladását, így a Fapiac utca felől érkező 7, 7B, 27, 27B járatoknak, valamint a Gyiróti utca felől érkező 11-es helyi autóbuszjáratnak a balra kanyarodását és a megállóhely igénybevételét.

„A helyi autóbuszjáratoknál a fordulóknál és a végállomásokon az indulási idő előtt 1–3 perccel biztosítjuk a felszállást. A leszállító- és parkolóhelyeken várakozó autóbuszokba biztonsági és egyéb forgalmi okokból nincs lehetőség a felszállásra, mivel az autóbusz-vezető a várakozás teljes időtartama alatt nem minden esetben tartózkodik a járművön" – áll a közlekedési vállalat levelében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szörnyű tragédia Fertőrákoson - Beteljesült a korábbi jóslat, de Mihály nem hallgatott a figyelmeztetésre - fotó

Szörnyű tragédia Fertőrákoson - Beteljesült a korábbi jóslat, de Mihály nem hallgatott a figyelmeztetésre - fotó
Teljes terjedelmében égett fa ház csütörtök reggel Fertőrákos külterületén. Tovább olvasom