Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Kijavították a főutca burkolatát Rábcakapin

Felújították a Rábcakapin átvezető út kritikus szakaszát. Ezúttal nem kátyúztak, hanem felületi bevonatot készítettek. A helyiek szerint ez egy fokkal jobb megoldás, mint a gödrök betömése.

Régóta panaszkodtak a rábcakapiak a falujukon átvezető út minőségére. Kátyúk, gödrök nehezítették a közlekedést, a járművek a burkolatról letérve már a házak előtt jártak. A napokban a közútkezelő munkatársai dolgoztak az érintett szakaszon.

A közútkezelőnél is tudják, felújításra lenne szükség. Arra viszont évek óta nincs pénz.
A közútkezelőnél is tudják, felújításra lenne szükség. Arra viszont évek óta nincs pénz.


Nem volt jobb a helyzet a Rábcakapit Tárnokrétivel összekötő úton sem. Sok helyen volt jellemző az úttest teljes szélességében a gödrös burkolat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya érdeklődésünkre közölte: a társaság mosonmagyaróvári mérnökségének munkatársai a Rábcakapi–Lébény összekötő úton végeznek burkolatjavítást. Felületi bevonatot készítenek bitumenemulzió és arra kőzúzalék kiszórásával. Tájékoztatásukban megjegyzik: leromlott állapota miatt az útszakasz régen megérett a felújításra, de jelenleg csak a most végzett állapotjavító, a további romlás ütemét lassító beavatkozásra van lehetőségük.

A helyiek úgy vélik, ez a beavatkozás egy fokkal jobb, mint a kátyúzás. Azt ugyanis minden évben elvégezték, de csak rövid ideig jelentett megoldást. Évek óta hangoztatják a kapiak, hogy a végleges és megnyugtató az lenne, ha teljes burkolatcserét csinálnának.
„A tűzoltásnál egy kicsivel többet ér, amit most csinálnak. Azt viszont nem értjük, hogy miért nem lehet ezen a néhány száz méteren normálisan felújítani az utat" – fogalmazott egy középkorú férfi a munkagépek közelében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktív kutatót köszöntöttek a helytörténészek

A külföldön fellelhető magyar katonai sírokról rendezett konferenciát a minap a Rábaközi… Tovább olvasom