Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 11°C Még több cikk.

Játszótér épülhet saját forrásból

Kapuvár - A kapuvári társasházak közös pénzének jó részét elviszi a javítás és a fenntartás. A városközponti, úgynevezett „fehér ház" emellett saját erőből próbál játszóteret építeni.


– Egyre több a fiatal gyermekes család a háztömbben, akiknek egy játszóteret létesítenénk a ház udvarán – mondta el lapunknak Horváth József, a kapuvári, úgynevezett ˝fehér ház˝ képviselője. A hatvanöt lakásos házban már több mint tíz százalékot képviselnek a fiatal házasok, akik igényét jogosnak tartva a ház vezetői a játszótér létesítéséről döntöttek. A játékokat a társasház udvarára képzelték el, ami jelenleg önkormányzati tulajdon. – A tervek készen állnak egy bekerített, három eszközt magába foglaló játszótér megvalósítására – mondta a közös képviselő. A helyi önkormányzattal egyeztettek, jobbára csak a kivitelezés van hátra. Horváth József szerint itt jönnek a problémák. Az eszközöket csak minősített cégtől vásárolhatják az uniós normák szerint.

A közös képviselő hangsúlyozta, összefogást vár a lakóktól, hiszen a közös pénzből egyáltalán nem tudnak áldozni a játszótér költségeire.
A közös képviselő hangsúlyozta, összefogást vár a lakóktól, hiszen a közös pénzből egyáltalán nem tudnak áldozni a játszótér költségeire. – A lapos tetejű ház felújítási költségvetésében az egyik legnagyobb tétel a tetőjavítás, amit szinte négyévente kell megjavíttatnunk – mondta Horváth József. Legutóbb félmilliót költöttek a tetőbejáró és a tartópillérek javítására, ám a ház Kossuth utcai tetejét az idén tavasszal javították közel négyszázezer forintból. – A Gesztenye sor felőli tetővel mostanában nincs gond, de évekkel ezelőtt már egymillió forintot költöttünk rá – mondta a közös képviselő. Hasonló nagyságrendben, egy-egy millióba került a Kossuth utcai tetőrész szigetelésének javítása, ami a közös képviselő szerint még így is csak nyolcvanszázalékos készenlétben van. A hetvenes évek elején épült ház tetejére még az idén majd félmilliót fognak költeni. – Ilyen anyagi feltételek mellett csak a lakókra és a társadalmi munkára tudunk számítani a játszótér ügyében – mondta Horváth József.

Horváth József: ˝A lapos tetejű ház felújítási költségvetésében az egyik legnagyobb tétel a tetőjavítás.˝
Horváth József: ˝A lapos tetejű ház felújítási költségvetésében az egyik legnagyobb tétel a tetőjavítás.˝

A belvárosiak nincsenek egyedül anyagi gondjaikkal. A lakótelep egyik társasházának képviselője elmondta, az 1986-ban és 1988-ban épült lakások közös pénzéből négyévente például csak a festés visz el másfél millió forintot, ehhez jön még a lapos tető javítása. Az egyik százlakásos társasház tetejét 2000-ben több mint hatszázezerért, majd 2009-ben közel kétmillió forintért javíttatták. Az apróbb javítások évente több mint kétszázezer forintot emésztenek fel, mindezek mellett fejlesztésre vagy a belvárosihoz hasonlóan játszótér építésére nem is gondolhatnak. A legutóbbi – nem kifejezetten fenntartási vagy felújítási – fejlesztésük a kaputelefon-rendszer cseréje volt több mint százezerért, a lábazat felújítása háromszázezerért, valamint a postaládák cseréje került több mint háromszázezer forintba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenkét éve halt meg a forradalom mártírja

A kapuvári önkormányzat és a Szigethy Attila Társaság megkoszorúzta az 1956-os forradalom mártírja,… Tovább olvasom