Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Besurranó tolvajok Rábaköz-szerte

Kapuvár–Beled - Beled egyik családi házából már másodszor vitték el a készpénzt a besurranók. Egy kapuvári lakásból több laptopot tulajdonítottak el.
A minap a beledi Jókai utca egyik családi házából egyelőre ismeretlen elkövetők mintegy háromszázezer forint készpénzt vittek el. A tettesek azzal az ürüggyel mentek be az ott lakó hetvenkilenc éves idős nénihez, hogy „rossz vasat" vásárolnak fel. Az udvaron található vasért felajánlottak tízezer forintot. A nénit az udvar hátsó részébe csalta az egyik besurranó, míg társa az előtér egyik fiókjából kiemelt közel háromszázezer forintot. A vasat és annak árát otthagyták. Információink szerint ugyanebből a házból pár éve szintén több százezer forintot vittek el a besurranó tolvajok.

Szintén jelenleg ismeretlen tettes hatolt be Kapuváron a Cseresznye sori társasház egyik lakásába. Onnan két laptopot, egy videokamerát és GPS-készüléket vitt el, összesen közel félmillió forint értékben.

Az esetekkel kapcsolatban Varga Krisztián százados, a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: a kapuvári rendőrség hosszabb ideje folytat kampányt a besurranások megelőzésére. – Több száz szórólapot osztottunk ki a működési területünkön és más fórumokon sem győzzük felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a besurranóktól védjék házukat, lakásukat – jelentette ki az osztályvezető. Kapuvár és Beled környékén az utóbbi időben elszaporodtak a besurranásos esetek, az elkövetők egyre újabb ürügyekkel jutnak be az otthonokba. A rendőrség több akciót szervez ezek megelőzésére, ám Varga százados hozzátette, nagy szükség van arra, hogy a lakosság is odafigyeljen saját értékeire. – Legyünk gyanakvóbbak – mondta Varga százados.

Nem ez a megoldás a készpénz tárolására. Fotó: illusztráció

– Ezek a besurranók általában nem környékbeliek, tudunk olyan dél-magyarországi családokról, akik elfogásukig ebből éltek. Ezek az emberek járják az országot, felderítésük éppezért meglehetősen körülményes – tette hozzá az osztályvezető. Hangsúlyozta, a besurranásos lopások elkövetéséhez pár perc is elegendő, ezért kérik a lakosokat, fokozottan figyeljenek értékeikre. – Minden olyan körülményt, vagy ismeretlent jelentsenek a kapitányságon, amit vagy akit gyanúsnak vélnek – kérte Varga Krisztián. – Egyre nagyobb szükség van arra, hogy figyeljük lakókörnyezetünket, az ott megjelenő idegen, gyanús személyeket, ilyeneket senki ne engedjen be az otthonába.

Olvasóink írták

 • 10. KLMD 2008. január 29. 16:38
  „Egyszerű.

  Kapuváron össze kellene állni 20-30 fiatalnak akiknek elege van a cigányok beszólogatásából és úgy járni a várost, határozottan, de törvényesen kitakarítani a szórakozóhelyeket és fellépni azokkal szemben akik a gyerekeket meg a fogyatékosokat (láttam!) molesztálják..
  max 200-an vannak, ha lépnének, a 9800-al szemben még a levegőért is kérvényt írnának.
  Aki benne van irjon erre a címre.
  KLMD”
 • 9. antistar 2008. január 25. 20:37
  „Kedves eszmeralda ! Teljesen igazad van, csak ezeknek a férgeknek nem a kötözés járna, hanem le kellene vágni tőbe a kezüket!”
 • 8. nora 2008. január 25. 18:52
  „Csornán és Kapuváron gyalogolnak és bűntetnek. És mi van a környék falvaiban? Munkahely nincs, a 20-tól 50 éves korosztály a városokban dolgozik. Ők védjék otthon a házukat, az időseket? A bruttó bérünk 50 %át az államnak adjuk, és cserébe........ ??????? ........ Ejj, valami itt sincs rendben!!!!!!”
 • 7. Fernando Torres 2008. január 25. 10:19
  „János!kapuváron mindennap láthatsz! szép sárga mellényben gyalogolnak!és büntetnek! csak nem azt akit kéne!”
 • 6. valaki 2008. január 25. 08:00
  „Na persze!
  jelentsük fel!
  És utánna nemcsak kirabol, hanem elvágja a torkunkat is !
  Az is elképzelhető ezekkel kapcsolatban hogy a feljelentő huzza a rövidebbet, mert diszkriminálja a kisebbséget.
  Arrol viszont senki nem beszél, hogy ők minden megnyilvánulásukkal diszkriminálnak minket.”
 • 5. eszmeralda 2008. január 25. 01:08
  „a lakossagnak osszekell fognia. Ez alatt ertem a lakotomboket,lepcsohazakat,csaladi hazak utcait es megszervezni a figyelest.Ebbe belehet szervezni diakokat,szuloket,nyugdijasokat es minden komoly embert .Ezt hetvegen egy kozgyulesen meglehet szervezni,hogy osszejojjenek az emberek. Minden poznara kilehet rakni egy szemet ( eggyet megrajzolni es kopiaztatni 100 peldanyt) es rairni " a mi utcankban,lepcsohazunkban "figyelunk" szem elott vagy !!!!!!! EZ EGY ELRETENTO PELDA!!! A TOLVAJOK,BETOROK ETTOL MEGHATRALNAK. A MASIK, MINDENKI VEGYEN ES TARTSON MAGANAL GAZSPRRAYT !!!! KONNU A HASZNALATA ES NINCS TILTVA. AZUTAN LEHET MEGKOTOZNI EZEKET A PARAZITAKAT,A TARSADALOM SZEGYENFOLTJAIT !!! TANULJUNK EGYMASTOL, ES TARTSUNK OSSZE,MERT OSSZETARTASBAN AZ ERO !!!!!!! MINDENKI ERDEKE !!!!!!!! SZERESSUK EGYMAST !!!! SEGITSUK EGYMAST !!!!!!”
 • 4. János 2008. január 24. 20:27
  „Nora!

  Abból nem lesz bevétel, ha "svédeket" igazoltatnak. De egyébként még igazoltatni sem nagyon merik őket. De ha rajtakapják őket, pár óra múlva úgyis elengedik, nagyon jól tudják!

  Abból viszont szép bevételre lehet szert tenni, ha 30-as táblánál 45-tel mész!

  Gyalogos rendőrt meg különben vagy 25 éve láttam :DD”
 • 3. nora 2008. január 24. 19:25
  „Hétről, hétre hallom a híreket imerősöktől, idegenektől (a családomban az elmúlt évben kétszer is előfordult)hogy "bessurranó tolvajok", imeretlenek idős néniket meglopnak, átvernek.
  Milyen jó, hogy az utcán járva is feltűnik, hogy Csorna, Kapuvár környékén is megsokszorozódott a rendőrök száma! De miért állnak egy trafipax mellett 4-en, 5-en? Járják gyalog a városokat, favlakat, igazoltassák az idegeneket, a "gyanús alakokat"!”
 • 2. Kapuvári 2008. január 24. 13:35
  „Adjanak a szerencsétlen gyalogos rendőrnek autót,mert szánalmas nézni, ahogy gyalogolnak!”
 • 1. Zotya 2008. január 24. 10:10
  „Tutti,hogy nem ciganyok!
  Azok nem csinalnak ilyet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkaterv avagy miről döntenek a képviselők idén?

Csorna - Februárban a vagyonnyilatkozatok, áprilisban a közbiztonság, júniusban például a város… Tovább olvasom