Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Az 1919-es kommunista vörös terror áldozataira emlékeztek Csornán - fotók

A rendezvényen a csornai Hunyadi János iskola diákjai adtak műsort, majd a megemlékezés koszorúit helyezték el a résztvevők az emlékműnél.

Az 1919-es vörösterror helyi áldozataira emlékeztek ma délelőtt Csornán. A Szent István téri emlékműnél Kövér László, az Országgyűlés elnöke mondott beszédet. Hangsúlyozta: az első világháború után idegen országokban kiképzett, mérgezett eszméket magyar nyelven hirdető, gátlástalan terroristák 133 napra magukhoz ragadták az állami főhatalmat. Rövid, de tragikus következményekkel járó uralmuk alatt több száz embert öltek meg kegyetlen módon, ebből kilencet Csornán.

"A XX. században ez volt az első alkalom, hogy a kommunizmus rátört Magyarországra és pár ezer kommunista milliók életét terrorizálhatta az országban. Miért vált mindez lehetségessé? Azért, mert Magyarország 1918 őszére nem csak az első világháborút veszítette el, hanem egy hosszú folyamat következményeként elveszítette szellemi, politikai és katonai önvédelmi képességét is. Ezen állapotok tették lehetővé, hogy a kommunista terroristák túszul ejtsék az országot"-fejtette ki a politikus.
 
Fotók
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A környék gazdái biztonságban érezhetik terményeiket Csornán

Nagyon jók a tapasztalatok - Mezőőrök szolgálnak a csornai határban éjjel-nappal. Tovább olvasom