Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Tanács adventre: egymásra figyeljünk

Mosonmagyaróvár - Kalazanci Szent Józsefre, az első keresztény népiskola és a piarista rend alapítójára immár hagyományosan minden év november utolsó napjaiban, az atya pártfogásának ünnepén, azaz a patrocíniumon emlékezik a mosonmagyaróvári piarista iskola.

A Szent Gotthárd-templomban dr. Jelenits István piarista szerzetes, professzor, teológus és író celebrálta az ünnepi szentmisét, melynek keretében jutalmazták a nemrég megrendezett Biblia-verseny győzteseit. Idén Márk evangélistáról, evangéliumáról adtak számot a diákok. Az egyetem aulájában folytatódó ünnepségen megidézték a rendalapító életét, az iskola diákjainak műsora mellett Császár Sándor énekművész Szilli Ilona zongoraművész kíséretében a János vitézből, a Bánk bánból és a Szentivánéji álomból énekelt részleteket.

Dr. Jelenits István
Dr. Jelenits István

– Az oktatás helyzete ma kritikus, tétovaság, kapkodás jellemzi. Ezért nem biztos, hogy az emberek a felelősek. Egyszerűen a világ olyan iramban fejlődik, változik, hogy a családban és a társadalomban egyfajta bizonytalanság uralkodik el – fogalmazott Jelenits István, aki nem tagadja: a tanároknak, pedagógusoknak óriási a felelősségük ma.
A piarista szerzetest arról is kérdeztük, milyen tanácsokat tudna adni az advent időszakára. – Ne arra figyeljünk, hogy minél drágább ajándékokat vegyünk egymásnak, hanem egymásra. Hallgassuk meg egymást, beszéljünk az életünkről, hiszen annyi minden elmondatlan, kimondatlan marad. A közös beszélgetés örömét megélhetjük osztályfőnöki órán az iskolában, este családi körben. Így válhat igazi, gazdag előkészületté az advent.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvár: Cső(d)be húznak bennünket!

Mosonmagyaróvár - Ebben a hónapban döntenie kell a nagytérségi hulladékprojektben szereplő hetven… Tovább olvasom