Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Először rendeztek Szigetközi Cross Challenget Mosonmagyaróváron - 130 csapat rajtolt a Vártól - Fotók

Először rendeztek Szigetközi Cross Challenget Mosonmagyaróváron - 130 csapat rajtolt a Vártól - Fotók
Sokan már rutinosnak számítottak az 5. alkalommal megrendezett kihíváson. Közel 500-an startoltak a Vár lábától, hogy végigmenjenek az akadályokkal tarkított terepen és megküzdjenek a vizes szakasz kihívásaival a malomnál és a várnál.
– Miután elkészültünk a versenypálya kialakításával, mi is kipróbáltuk. Biztonságos és 1,5-2 óra alatt teljesíthető. A helyszín is alkalmas egy ilyen rendezvényhez. Szeretnénk jövőre is Mosonmagyaróváron megszervezni – mondta el lapunknak Süly Balint, a Szigetközi Cross Challenge egyik szervezője.

– Az elmúlt években Rajkán volt a verseny. Idén költözünk először a városi terepre, a Szigetköz kapujába. Kiváló vízi adottságok vannak itt: a Vár-tó és a Malom-ági Lajta vizeit vettük birtokba. A futószakaszt, számos akadálypályával pedig a Wittmann Antal parkban rendezzük – foglalta össze Süly Balázs, a verseny egy további szervezője.

Az előző években a csapatok evezéssel kezdtek és utána futottak. Idén fordult a kocka és 6 kilométer futás után kellett a nem éppen könnyű kenukat cipelni és evezni még 4 kilométert.
Fotók: H. Baranyai Edina
Csapatverseny lévén együtt kell a tagoknak célba érni. Minden akadálynál instrukciókat kaptak a résztvevők, hogyan kell teljesíteni az adott szakaszt.

Például a lépcsőkön csak egy lábon szabadott felszökdécselni, a szögesdrótok alatt pedig kötelezően kúszni-mászni. Aki nem a szabályoknak megfelelően teljesítette a feladatot, harminc fekvőtámasz büntetést kapott.

A Gekkó csapat tagjai szerint jó hangulatú verseny volt és nagyon tetszett nekik a vizes szakasz: - Hidegebb vízre számítottam, a versen közben nem tűnt megterhelőnek a hőmérséklete.
Fotók: H. Baranyai Edina
A Gazellák pedig nem csak a jó hangulat, hanem a jó társaság miatt jöttek el az idei rendezvényre. Hárman már visszatérő versenyzők, a negyedik csapattársukat pedig meggyőzték, hogy tartson velük idén.

A 128-as Cross Challengers csapat tagjai pedig örülnének, ha visszakerülne a verseny az erdőbe és a beton helyett több terepfutás lenne. - Tényleg csapatversenyről van szó, mert a kenuval is csak együtt lehetett haladni. A verseny pedig valóban kihívás lehetett azoknak, akik inkább csak futni szoktak és a vízi sportokban kevés a gyakorlatuk.

The Section csapatban a televízióból is ismert arcot fedeztünk fel. Tömböly Dávid, aki már megnyert egy Survivor túlélő showműsort, a célba érés után azt nyilatkozta lapunknak, hogy nagyon jó akadályokon kellett végig haladni. Csapattársával pedig egy véleményen voltak: „Jövőre is biztosan jövünk!"
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó motortere égett Mosonmagyaróváron, a Tulipán utcában

Autó motortere égett Mosonmagyaróváron, a Tulipán utcában
A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat. Tovább olvasom