Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Bukás után, pótvizsga előtt

Érthető, ha a szülő csalódott, amikor gyermeke év végi bizonyítványában elégtelen osztályzat szerepel.
Érthető, ha a szülő csalódott, amikor gyermeke év végi bizonyítványában elégtelen osztályzat szerepel. Ilyenkor a legtöbbször szidás következik, valamint eltiltás a barátoktól, az üdüléstől, a táboroktól, a számítógépezéstől... A pótvizsgára készülő gyerekeket azonban nem büntetni, hanem segíteni kell – mondta el a lapunknak Benczéné Tímár Irén.

Üljenek le a gyermekkel

A pszichológus érdeklődésünkre elmondta: a diákok számára elég szégyenérzetet és szorongást okoz maga a bukás ténye, az osztálytársak csúfolódása. A szülők gyakran esnek abba a hibába, hogy túl magas elvárásokat határoznak meg csemetéiknek, és az sem ritka, hogy az elégtelen osztályzat hátterében valójában a családi oda nem figyelés áll. A kikapcsolódás a szünidőben azonban a rossz tanulóknak éppúgy jár, mint a kitűnőknek. A szakember azt tanácsolja valamennyi érintett anyukának és apukának, hogy üljön le gyermekével és beszélje meg vele, miként készüljenek fel a vizsgára. A diákokban erősíteni kell mindazt, amiben jól teljesítenek, és hangsúlyozni: a felnőttek is sokszor hibáznak. – Egy kis odafigyeléssel, biztatással csodálatos változásokat lehet elérni – tette hozzá Benczéné Tímár Irén.

Különórák külön díjért

A mosonmagyaróvári önkormányzatnál érdeklődésünkre elmondták: nem szerveznek felkészítő tanfolyamokat, az iskolák maguk dönthetnek arról, hogy biztosítanak-e konzultációs lehetőséget a pótvizsgázóknak. Akik a felkészülés során tanárhoz is járnak, azoknak egy óráért (ami 45 percből áll) 800–1500 forint közötti díjat kell fizetniük.

Egy hónap kevés

Lipovszky Péter azokból a tárgyakból okítja nyáron is a gyerekeket, melyekből a legtöbben buknak: matematikából és fizikából. A pedagógus azt javasolja a szülőknek, hogy már júliustól járassák korrepetálásra a csemetéiket, mert sokan beleesnek abba a hibába, hogy egy hónap alatt próbálják pótoltatni az éves tananyagot. A gyakorlott tanár szerint mindennap felesleges órát venni, a heti kétszeri dupla óra a hatékony, de persze mindennap kell otthon is feladatokat megoldani.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Metallica és Guns n’ Roses Nickelsdorfban

Csütörtökön indult az a háromnapos ausztriai fesztivál, mely a magyar határtól egy kilométerre,… Tovább olvasom