Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Tiltakozni fognak az elhunyt színész ellen

Egy amerikai evangélikus egyház tiltakozni fog a kedden elhunyt ausztrál színész, Heath Ledger emlékére tartott rendezvényeken - mondta a vallási csoport egyik vezetője csütörtökön egy ausztrál rádióállomásnak. A tiltakozásokat azért szervezik, mert Ledger homoszexuális cowboyt alakított a "Brokeback Mountain - Túl a barátságon" című filmben.
A Westboro Baptista Egyházat (WBC) a melegek ellen intézett heves támadásaik miatt gyűlöletszító csoportként tartja számon egy amerikai jogi szervezet. Shirley Phelps, az egyház egyik vezetője azt mondta a rádiónak, a jövő hónapban jelen lesz az Oscar-díjátadó ünnepségen is, ahol szerinte imádni fogják Ledger "élettelen, rothadó tetemét".

A vörös szőnyeg mellett állva fog tiltakozni - mondta Phelps. A Westboro Baptista Egyház (WBC) bázisa az amerikai Kansas állam Topeka városában van. A tagok az Irakban elesett katonák temetésén is rendszeresen megjelennek és tiltakoznak, mert szerintük a háború Isten büntetése a melegek elfogadásáért.

Ledgert kedden holtan találták New York-i otthonában. A lakásban receptre kapható gyógyszereket találtak, de egyelőre nem tudni, mi okozta a színész halálát. Heath Andrew Ledger az ausztráliai Perthben született 1979. április 4-én. Első filmszerepét 1997-ben Sydneyben kapta, majd Amerikában próbált szerencsét. Szerepelt a "10 dolog, amit utálok benned" című filmben (1999), a Hazafiban (2000) és a Lovagregényben (2001).

Az igazi áttörést azonban a "Brokeback Mountain - Túl a Barátságon" című mozi hozta meg számára 2005-ben. Ebben egy homoszexuális cowboyt játszott, alakításáért Oscar-díjra is jelölték. Legutolsó, befejezett filmje a Batman-sorozat legújabb epizódja, Batman - A Sötét Lovag: ebben ő alakítja a főhős ellenfelét, Jokert.

Olvasóink írták

 • 16. BorokaMihaly 2008. január 24. 20:16
  „Anthony Hopkins ellen nem akarnak tiltakozni? Embereket evett!”
 • 15. smalltown 2008. január 24. 19:00
  „En meg tiltakozom az ilyen egyhazak ellen!!”
 • 14. Kriszti 2008. január 24. 17:40
  „Bezzeg a pedofil papok ellen nem tiltakoznak...”
 • 13. bocs 2008. január 24. 17:14
  „Sajnálom a színészt, hogy ilyen fiatalon elment. Az egyházat pedig elítélm. Filmbeli szerep miatt, nem lehet egy ember felett ítélkezni.”
 • 12. Judit 2008. január 24. 14:40
  „Ezért tiltakozni? De nagyon ráérnek... Amúgy meg egy filmbeni szerepet játszott csak. Ez kész. Vannak még nagyon beteg egyedek a Földön.”
 • 11. Tűzimádó 2008. január 24. 14:39
  „Ajánlom mindenki figyelmébe:

  Malota László: A gyalázatosak szentélye c. könyvet.
  Érdekes olvasmány!”
 • 10. Tina 2008. január 24. 14:25
  „Borzasztó, hogy milyen világban élünk! Hogy létezhet egyáltalán ilyen egyház? A vallást is csak a gyűlölet szítására használják, arra, hogy kihasználják az embereket, akik kapaszkodni szeretnétnek valamiben a reménytelenségben. Azért meg nem tudom, miért kell elítélni egy színészt, mert eljátszott egy meleg szerepet, ráadásul akkor, amikor már nem is él. Ha már az életben nem tiszteljük egymást, legalább a halálban tegyük ezt meg. Ez a szervezet meg nem egyház, hanem egy szánalmas emberekből álló szekta...undorító, ellenük kéne tiltakozni!”
 • 9. Kata 2008. január 24. 14:07
  „Teljesen hülyék, jó, hogy nem mennek oda leköpködni majd a sírját.”
 • 8. aaa 2008. január 24. 13:56
  „Ezek nem normálisak!”
 • 7. Vclaudia 2008. január 24. 13:30
  „Kedves Hozzászólók!
  A helyzet az, hogy amit mi, 2008-ban élő földi halandók Bibliaként olvasunk, egy sokadik fordítása az eredeti írásoknak. Az egyház pedig elég rendesen szelektál, a nekik nem tetsző dolgokat egyszerűen "kifelejtik". Hány, és hány létező, de titkolt evangélium bolyong valahol a nagyvilágban, amik a modern egyház nézeteivel összeegyeztethetetlenek, némelyik meg is döntené a katolikus és egyéb tanokat. (Gondolnék itt Jézus, vagy Júdás evangéliumára.) Az új egyházak létrehozása hatalmas biznisz, én tudok olyanról, aki fizetésének x százalékát köteles leadni az egy községhez való tartozás jegyében.
  Az pedig, hogy egy halottat gyaláznak, abszolút nem egyházi. A filmek nem vallásilag cenzúrázottak, ha valaki fanatikus, ne nézze meg az adott alkotást. Az egész arra megy ki, hogy felhívja magára a figyelmet ez a zugegyház. Heath jó színész volt, valakinek az apja, kedvese, gyermeke.
  Szokták is mondani: halottról jót, vagy semmit. Szerintem hagyjuk békében nyugodni Leadgert, és szeretettel, utálattal, vagy közönnyel adózzunk emlékének, a választás szabad. De ne gyalázzuk meg holtában. Ő már nem tudja megvédeni magát.”
 • 6. colomano 2008. január 24. 12:51
  „Zuppony, én már megint...
  Nincs bajom a melegekkel. Csak azt nem szeretem, ha a Bibliára hivatkoznak egyesek, de azt sem tudják miről szől. Mellesleg nem vagyok megkeresztelve (ergo pogány vagyok), s nem is leszek, mert nem hiszek az egyházban. A Bibliát ismerni meg alapműveltség!”
 • 5. Zuppony 2008. január 24. 12:47
  „colomano, te már megint...
  Ez a véleményed? Ez a megdönthetlen bizonyítékod? Ez a terved a jövőre, puskavégre kapni a langyikat, vagy legalábbis durkkolni annak aki megteszi? Lépj be az egyházba amelyik megy tiltakozni, hamar felküzdenéd magad a vezetőkhöz.”
 • 4. colomano 2008. január 24. 12:40
  „Krisztinka! Tessék elolvasni a Bibliát!!! S ne csak az Újszövetséget, ott sokminden kimaradt.
  Benne van hogy a homoszexuálisoknak nincs joguk az élethez. Továbbá a halálbüntetés is Isteni parancsolat.
  Ez mind megtalálható a 10 parancsolatban.”
 • 3. Krisztinka 2008. január 24. 12:31
  „Egyet nem értek. Ugye a Biblia úgy szól, hogy minden ember Isten gyermeke, és mindenkit úgy kell elfogadni, ahogy van, hibáikkal, "másságukkal" együtt. Na most ők "üldözik" a homoszexuálisokat tehát a Biblia ellen beszélnek, cselekednek. Na ilyenkor mi van?
  Ráadásul Heath csak egy filmbeli szerepet játszott, nem volt homo! Röhejes...
  Heath nyugodj békében...+”
 • 2. Ottó 2008. január 24. 12:09
  „Nagyon sajnálom a srácot, angyon jó színész volt. R.I.P. Heath!
  Shirley Phelps meg bekaphatja.”
 • 1. bvera 2008. január 24. 12:06
  „ez hihetetlen!!!!!!!!!!!!!
  Nyugodj békében Heath!!!!!
  az ilyen emberek undorítóak....ilyeneknek kellene meghalniuk...ez a véleményem.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy francia bank több milliárd eurót veszített

Felfüggesztették a Société Générale ((szosziété zsénéral)) francia bank részvényeinek kereskedelmét… Tovább olvasom