Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Örvény

Tisztességes élet és bűn között sosem állt erős fal.
Az erkölcsös élettől, a szabályok betartásától sokan azt várják, hogy elégedettséget és boldogságot teremjen. Nem, nem fog; pontosabban nem ez fog, ne ezért legyünk erkölcsösek. A tapasztalat azt mutatja, hogy sokáig erkölcsösek vagyunk, majd a nehézségek állandósulása miatt gyakran túllépünk rajta.

Adott egy, az egykori Jugoszláviából Győrbe érkezett, félig magyar fiatalember. Mindenki csendes, illedelmes srácként ismeri. Gépészmérnök, családalapítás előtt áll, sokat dolgozik, hétvégente biztonsági őr. Pár éve kondizni kezdett. Az évek során izmai nőnek, teste erősödik, valami azonban egyre gyengül. A fiatalember egy hete kirabolt egy benzinkutat Győrben. Előzetes letartóztatásba helyezésekor arra hivatkozott: azért rabolt, hogy így védje saját és családja életét. Rossz társaságba keveredett, külföldi nehézfiúknak tartozott, a pénzt vissza kellett adni.

Tisztességes élet és bűn között sosem állt erős fal. Manapság is könnyű átcsúszni a túloldalra, ha nincs sziklaszilárd vezető az emberben. Gyanúsítottunk is üzletelt nem legálisan testépítéshez használt szerekkel. Ki az, akit nem kísért meg az élet? Kis kozmetika az adóbevalláson vagy éppen egy aprócska biztosítási csalás. Billeg az erkölcsi talapzat.

A rossz példák pedig csak sokasodnak. A filmek tele piedesztálra emelt bűnözőkkel. A fiatalember ezek után rárúgta a benzinkutasra az ajtót, vitte a pénzt. A nehezebb utat választva az örvény beszippantotta. Az első pillanattól hagyjuk el a rossz társaságot, az örvénynek még a közelébe se ússzunk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleseti helyszín

Tovább olvasom