Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Árral szemben

Az önzetlen tenni akarás számos példáját tapasztalhattuk akkor.
A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred szervezésében idén is megrendezték Győrött a Zöldár futást. Az elnevezés magyarázza az indokot, a hat évvel ezelőtti, minden idők legnagyobb dunai áradására emlékeztek a futók és a szervezők. Pontosabban az áradással szembeni hősies védekezésben részt vevők előtti főhajtás volt ez a közösségi összejövetel. Szándékosan nem versenyt írtam, bár volt első, második és sokadik is. De tényleg a tiszteleten és az együtt mozduláson volt a hangsúly ezúttal is.

Az akkori események sokakban hagytak nyomot. Bennem is. A bajban mindig megnő az emberség, érdekes emberi sajátosság ez. Az önzetlen tenni akarás számos példáját tapasztalhattuk akkor. Sokan ültek autóba, pattantak kerékpárra, és jelentkeztek a gáton, munka után vagy helyett, dolgozni a veszély elhárításán. Ismerősöm mesélte, hogy az ő cégüknél, amely a folyó túlcsordulása esetén szintén veszélybe került volna, mit mondott a főnök. Egyrészt: ha jön a telefon, hogy itt a baj és védeni kell az épületet, azonnal jöjjön mindenki, hiszen a munkahelyük létéről, a megélhetésükről is szó van. De, tette hozzá, akinek a saját háza van veszélyben, az felejtse el a munkahelyét, és védelmezze a családját. Az a legfontosabb. Nos, így lehet növelni egy dolgozóban az elkötelezettséget, állapította meg az ismerősöm.

Jó lenne a baj esetén tapasztalt nemes cselekedetek egy részét átmenteni az unalmas hétköznapokra. És az alapérzést, hogy első a család, aztán jön a munkahely. Mindkettő néha homályba vész.

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mi VOLT-unk

Kiérdemelte a "Magyarország legszerethetőbb vidéki fesztiválja" jelzőt. Tovább olvasom