Az év vállalkozása: Pannonbeton Kft.

2003.09.12. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

A Pannonbeton Kft. nyert el az év vállalkozásának járó Presztizs-díjat. A mosonmagyaróvári cég vezetői eddig nem tudták elképzelni, hogy ne győri vállalkozás vigye el a pálmát ebben a kategóriában. Tévedtek.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.„Nagy a konkurenciaharc az építőiparban, de csak az maradhat a pályán, aki tisztességes eszközökkel versenyez. Számunkra presztizst jelent a fair play betartása, ezért is adtuk be pályázatunkat a Kisalföldi Presztizs Díjra" – nyilatkozta a díjátadás után két boldog győztes: dr. Slezák Tamás és Hateier Péter, a Pannonbeton Kft. két ügyvezető igazgatója. A cégvezetők arra számítanak, a verseny csak fokozódni fog hazánk európai uniós csatlakozását követően, de abban is bíznak, hogy a magyar cégek – többek között a helyismeretükre alapozva – fel tudják venni a kesztyűt a külföldi vetélytársakkal.

A Pannonbeton Kft. ügyvezetői szolíd, családi ünnepségre készülnek, s mint mondták, egyelőre a gondolattal barátkoznak, hogy valóban a cégük nyert. Nem készültek ugyanis erre, tegnap estig meggyőződéssel hitték, ebben a kategóriában csak győri vállalkozás nyerhet. „Példánk is azt mutatja, igenis érdemes kisebb városokból is pályázni, ezért arra buzdítjuk a kapuvári vagy a csornai cégeket, jövőre próbálják meg ők is." Dr. Slezák Tamás és Hateier Péter a következő évi kiíráson már több pályázóra számít, de az első győzelmet már nem vehetik el tőlük. Vállalkozásuk több, mérföldkőnek számító sikeren van túl, a Presztizs-díjjal egy újabbat tettek le.

Egy házaspár álma

A Pannonbeton Kft. 1997-ben alakult, alapítója dr. Slezák Tamás és felesége, Slezákné Tar Edit. Az ötletet az abban az évben kezdődött autópálya-építés adta, olyan cégekre volt ugyanis igény, amelyek egyszerre nagy mennyiségben tudnak betont szállítani. A mosonmagyaróvári társaság ennek eleget téve vásárolta meg az első mobil keverőgépét. Sopronban, illetve Csornán kezdte a piacépítést, de hamarosan átlépte a megyehatárt. Később létrehozott egy társcéget, amelynek tulajdonosai magánszemélyek voltak, de az irányítás a kft.-nél maradt. Ez a cég Szombathelyen a Siemens-csarnok építésénél látta el első feladatát.

A piac változásaira reagálva 1999-ben létrehozta a TBG Hungáriával közös cégét, a TBG Pannonbeton Kft.-t. Két éve az Integrál betonüzem 25 százalékos üzletrészét is felvásárolta, így létrejött az Integrál TBG Pannonbeton Kft. Jelenlegi célja az, hogy a hazai kavicspiacra is betörjön.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ
bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...