Mindent megadna a gyerekeinek az iváni édesanya

Egyedül neveli három gyermekét az iváni Vajda Patrícia, mindennap küzdeniük kell a megélhetésért. Olvasóink segítségével támogathatta őket a Jóakarat Hídja Alapítvány 200 ezer forinttal.

Papp Fanni

Vajda Patrícia a gyermekeivel kényszerűségből költözött haza az édes­anyjához, ahol a bátyja családjával élnek együtt. Fotó: Máthé Daniella

Vajda Patrícia nehéz anyagi körülmények között neveli öt-, hét- és tizenhárom éves gyermekeit, akik gyakran betegek. Sokszor a gyógyszerek megvásárlása is gondot jelent, amihez olykor az iváni önkormányzattól kérnek és kapnak segítséget. 

– Augusztusban maradtam egyedül a gyermekeimmel. Édesapám évekkel ezelőtt elhunyt, de szerencsére az édesanyámtól kapok segítséget, pedig nem egyszerű neki sem az élete. Virginiával, Péterrel és Armandóval költöztünk haza hozzá, de szűkös az otthonunk, hiszen a bátyám szintén itthon él a családjával. Sok jó ember kis helyen is elfér, csak sok lemondással jár – avatott be életkörülményeibe az édesanya, aki a gyerekek miatt csak alkalmi munkákat tud vállalni. 

– Az iváni óvodába és iskolába járnak a gyerekek, de sokat betegeskednek. Olyankor otthon kell maradnom velük. Armandónak ráadásul rendszeresen gyógyszerszedésre van szüksége. A legtöbb munkáltató nem nézi jó szemmel, hogy a kicsikkel otthon maradok, így csak alkalmi munkákat tudok elvállalni, ami kevés a megélhetésünkhöz – részletezte Patrícia.

Az asszony arra a kérdésre, hogy mire lenne a legnagyobb szükségük, elmondta, hogy elsősorban élelmiszer és gyógyszerek kellenének, illetve a gyerekeknek cipő, mert ami van, már kinőtték. 

– Szeretnék mindent megadni a gyermekeimnek! Nincs íróasztaluk, ami szükséges lenne a tanuláshoz. A fürdőszoba rossz állapotban van, folyamatosan csöpög a víz, meg kellene javíttatnunk. Ráadásul a konyhában az ablak betört, szintén ki kellene cseréltetnünk. Ha mindez nem lenne elég, kártyás áramunk van, amire csak csekély összegeket tudunk feltölteni, így estére már az sincs – panaszkodott az édesanya, aki hatalmas hálával fogadta a támogatást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában