Tűzifával és fényben könnyebb átvészelni a telet - A Jóakarat Hidja segített a győri asszonynak

Sokan nehezen szánják rá magukat, hogy segítséget kérjenek, bár rászorulnának. Ilyenkor jól jön egy angyal, aki látja, átérzi a problémát és azonkívül, hogy maga is segít abban, amiben tud, nem rest tollat ragadni és támogatót keresni.

Barki Andrea

Az ajándék tűzifa nagy segítség lesz a téli hónapokban. Fotó: Rákóczy Ádám

A győri Dóráné Ibolya írta támogatást kérő levelében, hogy a leszázalékolt szomszédasszonya nagyon rossz anyagi helyzetben van, villanya, gáza kikapcsolva, tűzifája nincs, havi nyugdíja 52.000 forint. – Kérni nem kér, és nem panaszkodik. Amiben tudom, én is segítem, de ekkora dolgokban már nem tudom – írta Ibolya. 

A három éve tartó sötétség elűzéséhez a szomszédasszony talált egy jószívű szakembert, aki nagyon kedvezményesen kialakítja a villanyóra új mérőhelyét. A figyelmünkbe ajánlott Potty Ferencné Judit férje halála óta egyedül él. Szűkös havi pénze mellé ahogy betegsége engedi, dolgozik, de mostanra már semmi tüzelője nem maradt. A cérnavékony asszony arcán látszik, hogy nem jut rendszeresen ételhez a szervezete, bár jótevője gyakran visz a sajátjából is neki. Három éve kigyulladt a ház régi elektromos hálózata, kikapcsolták a villanyát. Újra kellene szerelni az egész hálózatot, de annak megfizetésére esélye sincsen. Azóta sötétben él, a szomszédasszonya tölt fel számára egy kis akkut, amivel mindössze egy égőt tud működtetni. Egy kis kandallót kapott valakitől, ami ugyancsak cserére érett már, de bele való tüzelő is csak néha akad jószívű emberek jóvoltából. 

Az adományoknak köszönhetően kicsit könnyebb lesz Judit élete. Fotó: Rákóczy Ádám

Személyes beszélgetésünk után alapítványunk az olvasók adományainak jóvoltából háromszázezer forinttal támogatta Juditot. Ebből futja 3 köbméter fára, amit a Pinky-T Kft. Tűzifa Kereskedelem ingyen szállít ki, Kapl Tímea tulajdonos pedig meghallva, milyen nehéz helyzetben van Judit, egy köbméter fával megtoldotta a mennyiséget. 

A három éve tartó sötétség elűzéséhez a szomszédasszony talált egy jószívű szakembert, aki nagyon kedvezményesen kialakítja a villanyóra új mérőhelyét. Tar Csaba villanyszerelő az első kérésre azonnal kiment, és megnézte, milyen megoldásra van szükség, és gyors szerelést ígért. Így maradt még egy kis pénz, amin Judit élelmiszert is tud vásárolni. Könnyes szemmel köszönte meg az alapítvány, s rajtunk keresztül olvasóinknak a segítséget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában