Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Tovább szépült a győri belváros

Győr - Szép, igazi sétálóutca lett, a belvárosi ranghoz méltó: elkészült a győri Kisfaludy utca felújítása. Úgy néz ki, mintha szélesebb is lenne, merthogy eltűntek két oldalról a bokaficamító járdák.
A győri Kisfaludy utca éppen 100 éve kapta nevét, ebből az alkalomból szép kiállítású, tartalmas monográfia jelent meg Nagy István tollából. Igazán ideje volt, hogy az utca küllemében is méltó legyen a belvárosi ranghoz. Megújult, kedden délelőtt ünnepélyesen fel is avatták, sokak örömére.

A munkálatokat a város útkezelő szervezetének megbízásából az Arvia Építő Kft. végezte. A lehető leggyorsabban kellett dolgozni, hogy az adventi időszakra elkészüljenek: nem egészen ötven nap alatt befejezték.
A 42 millió forint értékű beruházás során egyebek között több mint
39 ezer darab, antikolt hatású térkövet raktak le.

A burkolás előtt – szintén gyors és precíz munkával – a Pannon-Víz elvégezte a szükséges vezetéképítést is.

A megszépült Kisfaludy utca: a faltól falig térkövezéssel olyan lett, mintha kiszélesedett volna, eltűntek a bokaficamító járdák és a magas szegélyek. Fotó: B. A.
A megszépült Kisfaludy utca: a faltól falig térkövezéssel olyan lett, mintha kiszélesedett volna, eltűntek a bokaficamító járdák és a magas szegélyek. Fotó: B. A.

A faltól falig térkövezéssel olyan lett az utca, mintha kiszélesedett volna: eltűntek a bokaficamító járdák, a magas bazaltszegélyek. Az építők végig gyakorta egyeztettek az itt lakókkal, a kereskedőkkel, ezt az együttműködést, a szép munkát meg is köszönte az avatóünnepségen a lakók és a művészek nevében Németh Mária, a kereskedők képviseletében pedig Rajcsányi András.

Az utat az Arvia képviseletében Horváth Sándor adta át a két belvárosi önkormányzati képviselőnek, dr. Somogyi Tivadar és Németh Zoltán alpolgármestereknek. Ők egyebek között arról beszéltek, hogy bár az idei lakóutcaprogram keretében valósult meg a felújítás, valóban többről van szó, hiszen a Kisfaludy utca nemcsak az itt élőké vagy itt dolgozóké, hanem gyakorlatilag az egész városé, az ide látogatóké. Mint mondták, az idén már ezenkívül is sokat szépült (terekkel, parkokkal, a falfirkák eltüntetésével és egyebekkel) a belváros, és ez a folyamat folytatódik, például a Széchenyi térrel. Ami még a Kisfaludy utcát illeti: az avatóünnepség résztvevőihez több járókelő is odament gratulálni a megújításért. Egyúttal azt kérték a képviselőktől: jó lenne, ha ezt a szép sétálóutcát ezután már nem tennék tönkre – hangulatában sem – az autók, motorok, maradjon ez csak a gyalogosoké.

Olvasóink írták

  • 2. zotya975 2008. december 17. 11:46
    „Vasárnap voltam a városházánál, mi lelete az új térburkolatot? Mi az a fehér csik egy-kettőben? Messziről ugy néz ki mintha összekarcolászták volna. Közelrő (10 centiről) látszik hogy vmilyen réteg (márvány?) van benne. Cefetül néz ki, nem tudom miért nem lett volna szebb a sima szürke minta nélkül.
    IhászKároly! Önnel nem dolgoztam együtt a néhai Uniontextben az írezőben?
    Szabó Zoltán.”
  • 1. IhászKároly 2008. december 16. 14:11
    „Tisztelt Jutasi Ferenc! Köszönöm ezt a pozitiv hangú cikket! Jó volt olvasni! Legyen szives még sok ilyent irni! Köszönöm!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karambol az autópálya lehajtónál

Győrszentiván, M1 - A győrszentiváni autópálya lehajtónál két személyautó ütközött. A forgalom áll.… Tovább olvasom