Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Több lopás volt a községben eddig, mint tavaly egész évben

Mezőörs - Első körben harmincan jelentkeztek, mára viszont már hatvannégyen indulnak váltva szolgálatba Mezőörs polgárőrei. Az összefogás indokolt: az első három hónapban több bűncselekmény – összesen öt lopás, illetve betöréses lopás – volt a községben, mint tavaly egész évben.
Nagy Gergely, a polgárőrség megalapítója elmondta, számukra is meglepetés volt a jelentkezők száma, ám ez egyúttal az ezerlelkes településen civil feladatot vállalók terhének megoszlását is jelenti.

– Az idei bűnügyi statisztikák kiugróan rosszak, a betörések, lopások száma összességében meghaladja a múlt évi adatokat – sorolta a polgárőrség vezetője. – Tenni szeretnénk ez ellen.

Mezőörsön a polgárőrök a körzeti megbízottal és a környező települések polgárőrségeivel együttműködve járőröznek, járják a község utcáit, ellenőrzik az üres épületeket, a folyamatban lévő építkezéseket. Több esetben ugyanis építőanyag is eltűnt. A település képviselő-testülete támogatja a polgárőrség megalakítását, Nagy Gergely szerint ez is hozzájárul a zökkenőmentes kezdéshez. Bogárdi Zoltán polgármester ugyan nem lesz tag, de ígéri, mindenben segíti a civileket. A polgárőrök telefont kapnak, hozzájárulnak a kocsifutás térítéséhez, egyszóval üzennek a bűnözőknek, a kétes házalóknak: jobb, ha elkerülik a községet. 

Nagy Gergely, a mezőörsi polgárőrség vezetője és Orha György körzeti megbízott reményei szerint a polgárőrök járőrözésével kevesebb lesz a lopás, a betörés a településen. Fotó: Harcsás Judit
Nagy Gergely, a mezőörsi polgárőrség vezetője és Orha György körzeti megbízott reményei szerint a polgárőrök járőrözésével kevesebb lesz a lopás, a betörés a településen. Fotó: Harcsás Judit
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megőrzik Balla Ica emlékét

Győr - A közelmúltban elhunyt Balla Ica emlékét idézték meg a minap a Beöthy Irodalmi és Művészeti… Tovább olvasom