Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Reszkessetek rendőrök, itt a Traffi Hunter!

Győri appfejlesztő találta ki és valósította meg az utóbbi év legnépszerűbb magyar mobilalkalmazását, a Traffi Huntert. A rendőrségi traffipaxokat jelző alkalmazást már több mint 110 ezren töltötték le iPhone-ra és Androidra.
"Elég sokat vezetek, s bár volt több, traffikat összegyűjteni próbáló alkalmazás alternatíva mind iPhone-ra, mind Androidra, de egyikkel sem voltam elégedett.

Gyerekkori barátommal, Zsigai Istvánnal sokat beszélgettünk erről, s ebből született az ötlet: miért is nem próbálunk meg készíteni olyan alkalmazást, ami az alapfunkción kívül sok más hasznos dolgot is tud, s komoly reklámértékkel bír.

Azóta gyarapodott a csapatunk Bölöni Károllyal, aki közlekedésmérnöki tanulmányokat folytat a győri Széchenyi Egyetemen, és Borbély-Szabó Katalinnal, aki az adatok helyességéért felelős.

Gyorsan hozzáteszem: számunkra most is az alapfunkció a leglényegesebb, vagyis az autósok pontos információk alapján legyenek tisztában azzal, hogy kell számítaniuk mérésekre" - kezdte Borbély Roland, a Traffi Hunter fejlesztője.


Borbély Roland (j) és Zsigai István (b) egy iOS és egy Android rendszerű mobiltelefonnal a kezében az M1-es győri szakasza felett - fotó: Mészáros Mátyás
Borbély Roland (j) és Zsigai István (b) egy iOS és egy Android rendszerű mobiltelefonnal a kezében az M1-es győri szakasza felett - fotó: Mészáros Mátyás"Az alkalmazásunk nem az ellenőrzések ellen van, sőt"

"Az alkalmazásunk legnagyobb előnyének azt gondolom, hogy a hivatalos rendőrségi források mellett az autósok maguk is bejelölhetik a térképen, hol láttak traffit. A kamionosok pedig jelenthetik a sofőr kollégáiknak, hol találkoztak közlekedésfelügyeletes (kpm-es) ellenőrzésekkel.

Hangsúlyozni szeretném: az alkalmazásunk nem az ellenőrzések ellen van, sőt, a biztonságos közlekedés mellett kívánjuk letenni a garasunkat.


Ajjaj! Az egyik autós traffit látott és már be is jelölte a győri alkalmazáson
Ajjaj! Az egyik autós traffit látott és már be is jelölte a győri alkalmazásonAz ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságával kölcsönösen támogatjuk egymás munkáját, az alkalmazás indításakor mindig rövid, balesetmegelőző üzenetek olvashatóak, mint például a zebra mindig a gyalogosoké.

Arról nem beszélve, hogyha az app segítségével azzal szembesül az autós, hogy mérnek a település közepén, akkor jó eséllyel rögtön lassítani kezd" - magyarázta Borbély Roland.Továbbra is marad ingyenes a Traffi Hunter


Arra a kérdésünkre, hogy a traffikat és kpm-es ellenőrzéseket jelölő ikonok meddig láthatóak a térképeken, a győri informatikus úgy válaszolt: "a traffipaxok esetében két, míg a kpm-es ellenőrzésekkor négy órán keresztül marad képernyőn a jelzés. Egyrészt az autósok tapasztalatai, másrészt hazai és nemzetközi statisztikák alapján alakítottuk ki ezeket a számokat".

"Az alkalmazás 2012. december 22-én indult útjára, s márciusra már több mint 30 ezren töltötték le iOS-re és Androidra. Év végére több mint 110 ezer felhasználónk lett, jelenleg készítjük az applikációt a Windows Phone-ra. A hasznos funkciók között található ATM, áruház kereső, sőt, megyénként az autópálya rendőrség elérhetőségei is" - mondta Borbély Roland.

Arra a kérdésünkre, hogy továbbra is ingyenes marad-e a Traffi Hunter, a győri applikációfejlesztő úgy válaszolt: "elképzeléseink szerint igen. Nem szeretnénk, hogy a 110 ezres felhasználókörünk zsugorodjon, ezért inkább reklámhirdetésekben és újszerű marketingakciókban gondolkozunk".A Traffi Hunter 2600 voksot kapott a 2013-as Appra magyaron! 

A két győri fiatal alkalmazása nyerte el 2600 szavazattal az idei Appra magyar! alkalmazásfejlesztő verseny közönségdíját.

"Nagy sikernek könyveltük el, hogy a szakmai zsűri értékelése alapján a három legjobb magyar alkalmazás közé kerültünk életmód kategóriában.

A szakmai versenyt a kiírás szabályai miatt nem volt esélyünk megnyerni, mivel a Windows Phone-okra készített verziónk még nincs kész. Ettől függetlenül hatalmas sikernek értékeltük mind a közönség népítéletét, mind a szakmai zsűri álláspontját" - közölte Borbély Roland.
   


Traffik és kpm-es ellenőrzések Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Fejér megyében a közelmúltból
Traffik és kpm-es ellenőrzések Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Fejér megyében a közelmúltból
hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt autó ütközött az M1-esen, ahol útfelújítás miatt volt torlódás

A forgalom továbbra is csak egy sávon halad Győr felé. Tovább olvasom