Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Nemzetközi tapasztalatra vágynak az ökoiskolások

A töltéstavai Fiáth János Általános Művelődési Központ idén már második alkalommal nyerte el az ökoiskola címet.

Ennek szellemében tevékenykednek a mindennapokban az iskola tanulói. A programban nagy figyelmet szentelnek a gyerekek és a pedagógusok a környezettudatos magatartásra. Az intézmény úgy gondolta, hasznos lenne, ha nemzetközi szintre bővülne az iskolában ez a környezeti nevelés.

˝Érdekes lenne, ha külföldi gyerekek véleményét is meghallgathatnák iskolánk diákjai. Megtapasztalhatnák, hogy Európa más országaiban hogyan vélekednek a gyerekek a környezetvédelemről, mit tesznek környezetük megóvása érdekében. Éppen ezért iskolánk az idei tanévben csatlakozott az Európai Bizottság Comenius elnevezésű iskolai együttműködéseket támogató projektjéhez. Az általunk választott francia kezdeményezésű együttműködés témája: Európa és a fák. A programban Franciaország, Lengyelország, Olaszország, Görögország, Litvánia egy-egy általános iskolája mellett mi veszünk részt˝ – mondta Takácsné Farkas Erzsébet intézményvezető, aki Kokas Mónika pedagógussal együtt Franciaországba utazik európai uniós támogatással a projekt előkészítő megbeszélésére. A látogatáson a leendő partneriskolák képviselői találkoznak, s megbeszélik elképzeléseiket az együttműködés témájáról.

˝A programban való részvétel hatalmas motivációt jelenthet a gyerekeknek a nyelvtanuláshoz is. Iskolánkban a német és az angol nyelvet tanuló gyerekek így nemcsak az iskola falai között használhatnák nyelvtudásukat, hanem valós élethelyzetekben is. Egy közös európai uniós projektnek számtalan egyéb pozitív hatása is lehet a diákok számára. Találkozhatnak külföldi gyerekekkel, külföldre utazhatnak, így megismerkedhetnek új kultúrákkal, felismerhetik az idegen nyelvek fontosságát, használhatják meglévő nyelvtudásukat és aktív EU-polgárokká nevelhetjük őket˝ – tette hozzá az intézményvezető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várni kell a világosra

˝A Szigethy Attila út páratlan oldalán, a Matáv-játszótérnél az út teljes hosszában hónapok óta nem… Tovább olvasom