Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Ilyen ritkán történik - kitűnőre érettségizett a végzős osztály a győri Kazinczy-gimnáziumban - fotó

Ilyen ritkán történik - kitűnőre érettségizett a végzős osztály a győri Kazinczy-gimnáziumban - fotó
A győri iskolában a 12/A osztály búcsúzó diákjai tették le a különleges teljesítményt az asztalra.
"A 34 fős osztály tagjai nyolcosztályos képzésben vettek részt. Kiváló, inspiráló közösséget alkottak, a gyerekek remek hatással voltak egymásra és rengeteget kaptak tanáraiktól" - tudtuk meg az egyik diák édesanyjától, Jeneyné Ihász Ilonától, aki pedagógusként maga is évtizedeken át tanított általános iskolásokat Győrben.

A különleges érettségis "fegyvertényt" úgy sikerült a kazinczys diákoknak teljesíteniük, hogy az osztályból sokan emelt szinten vizsgáztak egyes tantárgyakból, a tanulmányi versenyeken szép eredményeket értek el, többen felsőfokú nyelvvizsgát szereztek. Az osztályfőnökük Krupits Mária volt, az összes tanáruknak sokat köszönhetnek.

Hogyan ünnepelnek a győri diákok? - vetettük fel Jeneyné Ihász Ilonának. "Az elmúlt nyolc évet balatoni hétvégével zárják. A mai napon úgy búcsúztak el szeretett gimnáziumuktól, hogy Németh Tibor igazgató boldog, minden téren teljes életet kívánt nekik" - hangzott a válasz.

A összképhez tartozik: a 34 diák közül "hivatalosan" 33-an érettségiztek kitűnőre. Igaz, az egyedüli osztálytárs, aki az ötösök mellett egyetlen négyest kapott, egy évig magántanuló volt, mivel a sportkarrierjére koncentrált Svédországban. A fiatalember profi jégkorongozó szeretne lenni. Ez sem akármilyen teljesítmény!

"Emlékszik arra, hogy egész osztály kitűnőre érettségizett a Kazinczyban?" - kérdeztük a patinás győri gimnázium igazgatóját. "Nem történt ilyen az utóbbi években. Valóban remek közösséget alkottak a végzőseink, a csillagok is szerencsésen álltak, gratulálok a teljesítményükhöz" - hallottuk Németh Tibortól.
Fotók: Olvasó

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Győrkőcfesztivált - fotók, videó

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Győrkőcfesztivált - fotók, videó
Idén is egy nagy játszótérré alakul át Győr belvárosa. Tovább olvasom