Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Hatalmas hídelemek érkeztek kamionnal az 1-es főút és a Reptéri út új csatlakozásához Győrben - fotók

Hatalmas hídelemek érkeztek kamionnal az 1-es főút és a Reptéri út új csatlakozásához Győrben - fotók
Az óriási betonelemeket már a helyükre is illesztették. Olvasónk fotóit 5000 forinttal honoráljuk.
Többször írtunk róla, hogy az 1-es főút 2-szer 1 sávos szakasza az Ipar utcai csomópont és a likócsi körforgalom között a győri Audi fejlődése, a térségben lévő fejlesztések miatt már nem képes kiszolgálni a nagyobb forgalmat. A szóban forgó szakaszon a reggeli és délutáni csúcsidőben jelentős torlódások alakulnak ki.

Az augusztusban rajtolt beruházás során a meglévő 2-szer 1 sávról a 122-es km szelvény környékén mintegy 250 m hosszan 2+1 sávos útfejlesztés valósul meg. Ezt követően nagyjából 750 m hosszan négysávossá bővítik a főutat. A korszerűsítés részeként új körforgalom épül a Dohány utcánál, melybe csatlakozik egy direkt ág Győr felől az 1-es főútról, egy új, az Iparcsatorna felett átívelő hídon át. Olvasónk felvételen az új hídelemek érkezését és helyükre illesztését láthatják. 
 
Fotók: Olvasó

A kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft. végzi, nettó 2,1 milliárd forint értékben. A munkával várhatóan jövő nyár végén végeznek a szakemberek.
Korszerűsítik az iparterületek körüli úthálózatot

Évekkel ezelőtt készült tanulmány a győri iparterületeket övező úthálózat fejlesztési lehetőségeiről. Az említett állami beruházás ebben a tanulmányban került először szóba.

Az 1-es főúttal párhuzamos Pesti utat önkormányzati büdzséből újítják fel, plusz új kerékpárút segíti majd a munkába járókat.

A közeli Reptéri úton is megújul az útburkolat, a csapadékelvezetés gondjait megoldják és közvilágítás is épül itt. Szeptemberben teljes útzár lépett életbe a Reptéri úton, ezt várhatóan év végén oldják fel.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már működik a díszkivilágítás az óriáskeréken Győrben - fotók

Már működik a díszkivilágítás az óriáskeréken Győrben - fotók
Mutatjuk, pontosan mikor indul a Győri Óriáskerék pénteken, és milyen koncert lesz a Dunakapu téren… Tovább olvasom