Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 11°C Még több cikk.

Győrújfalu polgármestere a népszavazásról: `a falunak előnyt jelenthet a sok nem´

A győrújfalui polgármester szórólapokon és az internetes közösségi oldalon buzdította a népszavazáson való részvételre és ott a betelepítési kvóta elutasítására a helyieket. Úgy látja, ez a kormányéval azonos véleményük segítheti majd a falu fejlődését. A Kisalföldnek azt mondta, még nem tapasztalt ilyet, de a jövőben jól jöhet a sok szavazó és a sok nem.

"Győrújfalu további fejlődése oldaláról" közelítette meg a hétvégi kvótanépszavazást Nagy Imre Attila győrújfalui polgármester akkor, amikor levelet küldött a falubelieknek.

"A kormánytagok és államtitkár urak irányába a jelenleg elbírálás alatt álló, továbbá a meghirdetés előtt álló pályázataink általam történő menedzselését nagyban könnyíti majd, ha a választási eredmények ismeretében ki tudom mutatni számukra, hogy a megyei és az országos átlagot is nagyban meghaladó, `adj Isten´ kiugróan magas részvételi arány mellett hozott településünk felelős döntést" - írja levelében, amit a közösségi oldalán is megosztott.

Másik megközelítésből pedig úgy látja, ha "mégis eljön a kényszerbetelepítés ideje", akkor a kormánytagoknak be tudja mutatni, hogy a falu kiugróan magas arányban elutasította azt, s inkább válasszanak másik települést helyettük.

A polgármestertől a Kisalföld azt kérdezte, tapasztalt–e már olyat, hogy a falu a pályázatainál előnyt élvezett amiatt, mert támogatta a kormány elképzelését. "Nem, de ez a megérzésem a következő évekre vonatkozóan. Arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy aki teheti, menjen el szavazni" – mondta a polgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amíg 3000 új határvadász nem lesz

Amíg 3000 új határvadász nem lesz
Győrben negyvennégy új taggal növelik a bevetési osztályt. Tovább olvasom