Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Győr távolabb vinné az elkerülőt

Sorakoznak az érvek a győri északnyugati elkerülő legkényesebb pontján - a győrújfalui átvezetésen - tervezett nyomvonalak mellett. Győr egyértelműsítette álláspontját: a várostól messzebb, Győrújfalu és Győrzámoly között vinné el az aszfaltcsíkot.
Merre vigye a forgalmat? A győri északnyugati elkerülő tervezőasztalon lévő, leendő nyomvonalának változatairól megoszlanak a vélemények, miután a tanulmányterv előkészítő anyagában tizennégy lehetséges útvonalat vizsgálnak. 

Emlékeztetőül: az elkerülő az autópályát köti majd össze (Győrújfalu mellett elhaladva) a Vámosszabadi felé vezető 14-es úttal. Elsőként lapunkban Nagy Imre Attila győrújfalui polgármester szögezte le, egyértelműen amellett vannak, hogy az aszfaltcsík Győrújfalu és Győrzámoly között fusson, a lakóövezetüktől lehetőleg minél messzebb, a nagy tavat megkerülve. 

Erre azonban Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke közölte, a területrendezési tervről szóló törvényben a Győr és Győrújfalu közötti nyomvonal szerepel, így rengeteg érv szól e verzió mellett. Ráadásul ezt a nyomvonalat támogatná a győrújfalui székhelyű Szigetköz Kapuja Természetvédelmi Egyesület is, akik egy hivatalos levélben kijelentették, „végső esetben megragadjuk a törvények biztosította véleménynyilvánítás szabadságát a figyelemfelkeltő demonstrációktól a forgalomlassításon át akár a polgári engedetlenségig".
 

Arról azonban eddig nem esett szó, mit szeretne Győr: véleményük fontos, hisz az elkerülő a megyeszékhely tehermentesítője lesz. Fűke Péter, a győri polgármesteri hivatal településfejlesztési főosztályvezetője folyamatosan részt vesz az északnyugati elkerülővel kapcsolatos egyeztetéseken. Kérdésünkre elmondta: Győr álláspontja egyértelmű a nyomvonalat illetően.

„A várostól minél távolabbi nyomvonalat preferáljuk, vagyis a Győrújfalu és Győrzámoly közöttit, elősegítve a települések észszerű növekedésének és fejlődésének a lehetőségét. A szerkezeti tervünkben lévő, Győr és Győrújfalu közötti utat nem a nyugati elkerülő részeként, hanem kisebb forgalmú, lakóterületeket feltáró útként képzeljük el – más műszaki paraméterekkel. Szükség lesz arra is, ám valószínűleg később készülhetne el" – jelezte. 

A várostól minél távolabbi nyomvonalat preferáljuk, vagyis a Győrújfalu és Győrzámoly közöttit.
Fűke Péter településfejlesztési főosztályvezető
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színesfémes bűnper Győrben - Talán idén véget ér az elsőfokú eljárás

Színesfémes bűnper Győrben - Talán idén véget ér az elsőfokú eljárás
Már huszonhatan a klánperben, senki sincs házi őrizetben. Tovább olvasom