Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Évzáró a győri színházban - mutatjuk, kik kaptak elismeréseket

Évzáró a győri színházban - mutatjuk, kik kaptak elismeréseketFelvételünkön Nagy Johanna, Bonrád István, Kisfaludy Zsófia. Fotó: H. Baranyai EdinaA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
A jól elvégzett munka hangulata hatotta át a Győri Nemzeti Színház pénteki évzáró társulati ülését. Szóba kerültek a következő időszak eseményei, bemutatták az új tagokat, elköszöntek a nyugdíjba vonulóktól, átadták az elismeréseket.
A város vezetése nevében Rózsavölgyi László, az oktatási, kulturális, sport- és turisztikai bizottság elnöke méltatta a győri kultúra zászlóshajóját, a nemzeti színházat. Egy város lelke a színházában található – mondta –, és Győrött a színházban estéről estére találkozott a lélek a közönséggel.

A színház igazgatója, Forgács Péter az ősszel kezdődő új színházi idény, az Örökzöld évad iránti nagy érdeklődést emelte ki, amelynek következtében havonta egyszer nagyszínpadi előadásban is tervezik megtartani A Pál utcai fiúkat. A szombat esti TAPS-díj-átadó gálának, a június 10-i Európa Kulturális Fővárosa Nap Széchenyi téri programjainak, majd a hagyományos pécsi POSZT-nak, a szeptember 2-i Kisfaludy terembeli darabokra épülő győri színházi napnak egyaránt a rendkívül sikeres Primadonnák előadása lesz a fénypontja. A direktor elmondta azt is, hogy Bede-Fazekas Csabával az élen újra a győri teljesített legjobban az öt nemzeti közül a fővárosban bemutatott Traviatával, a társulat június végén és július elején a Doktor Zsivágóval a Margitszigeten lép fel, szeptember 8-án viszont mindenki Győrbe jön, aki számít a szakmában: az országos évadnyitóval színházi főváros lesz Győr, nem mellékesen a Kaszás Attila-díj átadásával.

A színház dolgozói közül elbúcsúztatták a két nyugdíjba vonuló férfiszabót, Molnár Etelka Ilonát és Koblinger Évát. Az anyai örömök elé néző kulturális menedzser, Pálfalvi-Pottyondi Nóra munkáját Kőhalmi Endre veszi át. A győri nemzeti új színésznője a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának végzős hallgatója, Dunai Csenge. Az Éjjeli menedékhelyben először áll a győri színház közönsége elé a Kossuth-díjas Jordán Tamás. A tánckar új tagjai Hajdu Anita, Fekete Rebeka és György László. A színház örökös tagja lett Bonrád István asztalostár-vezető és Áts Gyula színművész. A Kisfaludy Alapítvány elnöke, Gasztonyi László Nagy Johannának, valamint Kisfaludy Zsófiának adta át a következő évadra szóló ösztöndíjakat.
 
Fotók: H.Baranyai Edina


 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés: tíz évre szerződne Győr a helyi buszokra

Közbeszerzést ír ki a győri önkormányzat a helyi buszközlekedésre - dőlt el a pénteki közgyűlésen. Tovább olvasom