Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Csökkentik a tervezett adóbevételt

Győr - A Magyar Szocialista Párt szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált elsőként csütörtöki sajtótájékoztatóján Simon Róbert Balázs győri alpolgármester. Hangsúlyozta, a takarékosság figyelembevétele mellett az intézmények múlt évi, összességében 1 milliárd 600 millió forintos pénzmaradványa a korábbi évekhez hasonlóan teljes egészében az intézményeknél marad.
A polgármesteri hivatal 5 milliárd 380 milliós pénzmaradványból 4 milliárd 150 millió már figyelembe vett tétel, azaz betervezték az idei költségvetésbe. A politikus tényként közölte, hogy iparűzési adóból a március 15-i befizetési határidőig több mint 900 millió forinttal kevesebb folyt be a városházához, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Ezért az 1 milliárd 230 millió forintos „szabad" pénzmaradvány terhére egymilliárd forinttal csökkentik a 2009-re tervezett iparűzési adóbevételt.

A maradék 230 millió forintot pedig kockázati tartalékba helyezik.

Simon Róbert Balázs beszélt arról is, hogy ismét megszervezik a „Szép környezet – jó közérzet" környezetszépítő versenyt. Erre az elmúlt évben 61 családi ház és 38 lakótömb, illetve társasház jelentkezett. A díjazás annyiban változott, hogy a családi házas versenyben az idén az első helyezett 125 ezer, a második százezer, míg a harmadik helyezett 75 ezer forintos vásárlási utalványt kap. A másik kategóriában 300 ezer – 200 ezer – 100 ezer forintos utalvány a tét. Jelentkezni április 27-től május 31-ig lehet, a zsűrizés előre egyeztetett időpontban június-júliusban történik. A nevezési lapot a www.gyor.hu honlapról tudják letölteni az érdeklődők.

A sajtótájékoztatón Bana József, a győri levéltár igazgatója az 1809-es a kismegyeri ütközetről szóló konferenciáról beszélt, amelyet jövő szerdán és csütörtökön rendeznek a városházán és a komáromi Monostori erődben. A meghívást elfogadta René Roudaut, Franciaország budapesti nagykövete, valamint 36 neves tudós, történész.

Még egy programról esett szó. Gitároktól lesz hangos a város május 2-án, s várhatóan ugyancsak sokakat vonz a II. InternetVers Fesztivál, ahol megidézik Radnóti Miklós és Nagy Gáspár emlékét. Bizonyára ünnepelt vendég lesz a 80 éves Kányádi Sándor, akivel május 7-én este 7 órától Czigány György beszélget a Petőfi Sándor Művelődési Házban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégén szúnyogirtás két géppel

Győr - Folytatódik az április 20-án elkezdett szúnyogirtás Győrben a hétvégén. A Komszol az időjárás… Tovább olvasom