Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Büki Lajos díszpolgár lett

Győr - Díszpolgári címet adományozott a győri közgyűlés csütörtöki ülésén Büki Lajosnak, az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik legfiatalabb győri résztvevőjének, a forradalmi szerepe miatt kivégzett Török István egykori közvetlen munkatársának. A kitüntetett a díjat a közgyűlésen egyszerre átvehette.
A testület több kisebb ügyben is döntött. A képviselők elfogadták az önkormányzat 2008-as belső ellenőrzési tervét. Több más intézmény mellett a színházban is megjelennek majd a revizorok, és a 2005–2007 közötti három évet veszik górcső alá.

Ismeretes, hogy Korcsmáros György színidirektort idén tavasszal azért bocsátották el állásából, mert egy vizsgálat számos gazdálkodási hiányosságot tárt fel a teátrumnál.

Simán átment az a javaslat is, hogy az újvárosi részönkormányzatot a Kossuth Lajos utca 45. számú épületben helyezzék el. Az ingatlan felújítása és átalakítása 30 millió forintba kerülne. Városrét több közterülete nevet kapott. Az épülő városnegyedben mostantól van Márai Sándor utca, Pilinszky János utca, Wass Albert tér, Sík Sándor utca, Gyóni Géza sétány, Dsida Jenő utca és Európa sétány. Szabó József (MDF) arra tett javaslatot, hogy Antall Józsefről, Magyarország 1990–1993 közötti miniszterelnökéről sétányt nevezzenek el, de indítványa egy szavazat híján nem kapta meg a többséget.

Bécsi Zoltán (MSZP) azt kérte sikertelenül: az előterjesztés újra kerüljön a közgyűlés elé olyan nevekkel, amelyek utalnak a Városrét helyén álló Rába-gyár múltjára.

A testület megszavazta, hogy január 1-jétől bővüljön a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás hetvenről ötszáz készülékre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halottak napjára szépülnek a temetők

Győr - Készülve a közeledő kegyeleti megemlékezésre, a napokban megkezdte a győri temetők… Tovább olvasom