Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Top 10: melyek a legnépszerűbb OKJ-képzések?

Az olcsó és gyorsan elvégezhető OKJ tanfolyamok vezetik a toplistát 2013 első félévében - derült ki egy friss felmérésből.

A legkeresettebb OKJ tanfolyamok közé a bolti eladó, CNC forgácsoló, targoncavezető, logisztikai ügyintéző és kereskedő, boltvezető tartoztak 2013 első hat hónapjában – olvasható a Melyiksuli.hu oktatásközvetítő portál elemzéséből.

A CNC forgácsoló tanfolyam a legköltségesebb

"Elsősorban a legfeljebb fél év alatt megszerezhető szakmák elsajátítására van fizetőképes kereslet.

A hallgatók leginkább olyan képzésekre jelentkeznek, amelyek összköltsége nem haladja meg a 150 ezer forintot, így havi szinten sem jelentenek 25-30 ezer forintnál nagyobb kiadást.

Az OKJ-s képzések tízes toplistájából egyedül a CNC forgácsoló tanfolyam időtartama és költsége emelkedik ki, amelyet 8-12 hónap alatt és hozzávetőleg 250-300 ezer forintért végezhetünk el attól függően, melyik oktatási intézmény ajánlatát választjuk" - közölte portálunkkal Andrási Tamás, a Melyiksuli.hu ügyvezetője.

Melyek a legkedveltebb női és férfi szakmák?

"A tanfolyam iránti átlag feletti érdeklődést elsősorban a szakképesítés megszerzésével elérhető jó elhelyezkedési és kereseti lehetőséggel indokolhatjuk, amely gyakran külföldi munkavállalással is együtt jár.

Sokan kérik például a képzés elvégzése után kiállítható Europass bizonyítvány-kiegészítőt.

A legnépszerűbb férfi szakmák közé a CNC forgácsoló mellett a targoncavezető és biztonsági őr tartoznak.

A hölgyek gyakran választják a virágkötő, óvodai dajka, kézápoló- és műkörömépítő tanfolyamokat, míg a bolti eladó, kereskedő, boltvezető, logisztikai ügyintéző és vendéglátó eladó képzéseken résztvevők nemek szerinti összetétele vegyes" - tette hozzá Andrási Tamás.

A tíz legnépszerűbb szakma megszerzésére irányuló OKJ tanfolyam tette ki az összes jelentkezés közel felét (48 százalékát) az oktatásközvetítő portálon az idei év első felében.

További népszerű képzések voltak még: gyógymasszőr, szállodai szobaasszony, ápoló, pedagógiai asszisztens, pénzügyi-számviteli ügyintéző.


Forrás: Melyiksuli.hu
Forrás: Melyiksuli.hu

Olvasóink írták

 • 7. Pági 2013. augusztus 28. 11:01
  „A férjem is épp gondolkodik a cikkben is említett CNC forgácsoló okj képzésen, csak az a gond, hogy a család mellett most nem igazán tudja elkezdeni, viszont a cégek, akiket megkeresett a jövőre vonatkozóan nem tudtak semmit mondani. Volt olyan is, aki azt mondta neki, hogy szeptembertől már nem is fognak ilyen képzést nyújtani, mert 3 évig tartana, és szerintük senki sem csinálná végig, no meg fizetné ki a mostani, egyébként sem olcsó oktatási díj többszörösét. Szóval most inkább mi is úgy döntöttünk, hogy megoldjuk ezt valahogy, kezdje el még a régi OKJ szerint, most egyébként is van egy csomó kedvezmény, később meg ki tudja, lesz-e egyáltalán ilyen okj tanfolyam.”
 • 6. andorka1 2013. augusztus 27. 12:53
  „Azt érdemes megnézni, hogy mennyivel változik az adott okj képzés vagy okj tanfolyam óraszáma. Eddig nem volt kötelező minimum a felnőttképzésben, de azért a legtöbb cég feltüntette, hogy pl: egy bolti eladó képzést mondjuk 70-80 órában oktat le (vagy ha nincs feltüntetve, ez kiszámolható az órarendből). Namármost a közzétett adatok szerint egy ÚJ eladó tanfolyam szeptembertől előírt kötelező óraszáma: 960-1440 óra !!! Ez több mint egy tízszeres szorzó!!!! Ez alapján szerintem lehetetlen megbecsülni, mennyibe fog kerülni egy új eladó tanfolyam, de hogy nem csak 2-3-szor annyiba, az tutti. Mondjuk én azt sem tudom elképzelni mit lehet erről a szakmáról ennyi idő alatt oktatni, esetleg azt tudom elképzelni, hogy eddig külön volt élelmiszer és vegyiáru, meg műszakicikk vagy ruházati eladó tanfolyam, most meg akkor egyben lesz minden??? De vajon mindezt hányszoros áron??? Akkor jársz tuttira a legjobban, ha most gyorsan beiratkozol még egy okj-s képzésre, feltéve, hogy még találsz szabad helyet, mert már nem mindenhol van.”
 • 5. cicamica81 2013. augusztus 26. 15:52
  „Most tényleg 2-3-szor annyiba fognak kerülni az OKJ tanfolyamok szeptembertől? Ki fog tudni még többet kifizetni ezekért? Tudja valaki, hogy ez minden képzést érint, vagy csak egyeseket? Egyformán vagy eltérően??? Engem konkrétan a ruházat eladó tanfolyam érdekelne, hogyan változik majd. Aki tud, légyszi segítsen SOS!!!”
 • 4. sanyikabarta 2013. július 25. 11:58
  „Nagyon jónak tartom, hogy vannak ilyen oldalak, ahol össze lehet hasonlítani több intézmény ajánlatát is. Nagyon jó kis szakmák ezek, most én is választás előtt állok, de ez az oldal a segítségemre lesz, úgy érzem. Mennyit keres most egy CNC forgácsoló?”
 • 3. marianna123 2013. július 25. 11:41
  „A melyiksuli oldalán van több kézápoló és műkörömépitő képzés is, emellett van még kozmetikus tanfolyam is. A képzés középszintű szakképesítést nyújt. Ha elvégzed a tanfolyamot manikűrös lehetsz. Én is az vagyok ?”
 • 2. arrabonem 2013. július 12. 14:36
  „ÁLLÍTÓLAG a dohánybolt-manager mesterképzésre csak kapcsolati tőkével lehetett bejutni, és soha többé nem indítanak új kurzust.”
 • 1. tati 2013. július 12. 08:53
  „na,a leírásban azt a "képzápolót" lehet én is megtanulnám.

  tényleg,mit is csinál? :-)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hollande: ˝itt a gazdasági fellendülés˝

A francia államfő szerint hazájában a válság után megkezdődött a gazdasági fellendülés, amely az év második felében folytatódni fog. Tovább olvasom