Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

PPO-balhé: Az autópályakezelő szerződést bontott

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) szerződést bontott pénteken a ppo.hu és az autopalyamatrica.hu internetes oldalakat is üzemeltető Investech Informatikai és Kommunikációs Kft.-vel - közölte az ÁAK Zrt. az MTI-vel.

Az elmúlt napokban több sajtóorgánum foglalkozott azzal, hogy a ppo.hu honlap üzemeltetője vitatott körülmények között számított fel éves díjat a korábban ott ingyenesen regisztráltaknak.

Az ÁAK az Investech-kel történt szerződésbontást azzal indokolta, hogy "nem sikerült tető alá hozni" az általuk kezdeményezett, kártalanítási tárgyalásokat.

Az autópálya-kezelő azt tervezi, hogy felgyorsítja saját értékesítési rendszerének kiépítését, így várhatóan 2010 második felétől már az ÁAK honlapjáról, a www.autopalya.hu-ról is lehet - mindenféle kényelmi díj vagy regisztrációs költség nélkül - autópálya-matricát vásárolni.

Az ÁAK hangsúlyozza, hogy a 90 napos felmondási idő leteltével nem lehet majd e-matricát vásárolni az Investech által üzemeltetett weboldalról. A társasággal szerződésben álló alvállalkozók listája ugyanakkor továbbra is elérhető az autópálya-kezelő internetes oldaláról - fűzik hozzá.

A társaság továbbá emlékeztet, hogy az e-matrica árát a "matricarendelet" pontosan szabályozza, az ÁAK Zrt. pedig a piaci verseny élénkítésével próbálja elérni, hogy a különböző szolgáltatók ne terheljenek az értékesítési csatorna használatáért semmilyen külön díjat a vásárlókra.

A rendőrség szerdán csalás gyanúja miatt indított eljárást az online vásárlásokkal foglalkozó cég pénzügyi tranzakciós tevékenységével kapcsolatban, amelynek akár 110 ezer sértettje is lehet. Az adatvédelmi biztos irodája pedig csütörtökön jelentette be, hogy soron kívül vizsgálják az említett esetben történt személyes adatkezelést.

Sajtóértesülések szerint a rendszerbe száztízezer ügyfél regisztrált bankkártyájával tavaly áprilisig azért, hogy külön díj nélkül vegye igénybe a szolgáltatásokat. A cég hétfőn azonban mégis díjat szedett tőlük. Az index hírportál szerint ezzel a ppo.hu akár százmillió forint adómentes bevételre is szert tehetett. Az ügyfeleknél ugyanis az jelent meg, hogy egy svájci cég vette le a számlájukról a pénzt.

Olvasóink írták

 • 4. farkasbalintm 2010. január 16. 17:55
  „egy időben én is használtam a ppo-t, még egyenlegfeltöltésre. aztán amikor először láttam ezt a ´kényelmi díjnak´ nevezett valamit, akkor kicsit ledöbbentem. bár elsőre az autópályakezelőt szidtam magamban, úh most itt nyilvánosan elnézést is kérek :)

  a lopós dologhoz még annyit tennék hozzá, hogy ha kicsit belenézünk történelmünkbe, akkor láthatjuk, hogy őseink összelopkodták amire szükségük volt, portyáztak, stb, élték a nomád vad nép mindennapi életét :D
  és rájöttem, hogy ezek a lopós, lehúzós dolgok mind hagyománytiszteletből vannak, úh becsüljük meg őket :D”
 • 3. atub 2010. január 15. 14:58
  „Nálam már nem is jön be az oldal. Szerencsére...”
 • 2. imre1964 2010. január 15. 14:55
  „Jelenleg is működik az oldal, hihetetlen miért nem lehet letiltani.
  Bár van kitöl tanulni ha a kormány lophat ők miért nem.”
 • 1. arrabonem 2010. január 15. 13:52
  „Ez volt a minimum.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átírta? +36 a hívószámok elé, különben nem kapcsol

A sikertelen hívások és a 7 számjeggyel elküldött sikertelen SMS-ek és MMS-ek miatt a szolgáltató… Tovább olvasom