Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

A General Motors a vártnál jobb tavalyi évet zárt

Felülmúlták az elemzői várakozásokat az amerikai General Motors tavalyi eredményei a kedden közzétett gyorsjelentés szerint.
Az amerikai járműgyártó azt közölte, hogy a vállalat éves bevétele 166,4 milliárd dollár volt, 9 százalékkal meghaladva az előző évit, és felülmúlta a 163,5 milliárdos elemzői várakozásokat.

Az éves adózott eredmény 9,4 milliárd dollár, részvényarányosan 6 dollár volt. A szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos profit 6,12 dollár volt 2016-ban, amely szintén meghaladta az elemzői várakozásokban szereplő 6,02 dollárt.

A december végével záródott tavalyi utolsó negyedévben a részvényenkénti profit 1,19 dollárra esett vissza az egy évvel korábbi 3,92 dollárról, amit a cég részben azzal indokolt, hogy a devizaárfolyamok kedvezőtlen alakulása 500 millió dollárral rontotta eredményét.

A GM kedden azt is bejelentette, hogy az idei részvényarányos eredményét 6,00-6,50 dollár közé várja, miután tavaly 6,12 dollár volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az iráni gazdasági miniszterrel tárgyalt Orbán Viktor

Irán és Magyarország gazdasági és energetikai együttműködéséről, valamint a két ország vállalatainak beruházásairól egyeztettek. Tovább olvasom