Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

6,8 milliárd a beugró a gazdaglistára

A Napi.hu megjelentette ˝A 100 leggazdagabb 2016˝ című kiadványát, a lista élén Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója áll.
Ő 2015-ös 165 milliárd forintos vagyonát 200 milliárdra hizlalta. Mögötte Bige László, a Bige Holding tulajdonosa, a harmadikon pedig az ingatlanfejlesztő cégeiről ismert Demján Sándor található 175 milliárd, illetve 120 milliárd forinttal. 

A lajstromban tíz új név szerepel, közülük a legelőkelőbb helyen Vajna András György – ismertebb nevén Andy Vajna – filmügyi kormánybiztos, több kaszinó és a TV2 tulajdonosa debütált: a 16. helyre került 44 milliárd forinttal. A lista – amelyre ezúttal legalább 6,8 milliárd forintos vagyonnal lehetett felkerülni – négy helyén találhatók üzletemberek térségünkből.
 
A győri Paár Attila, a West Hungária Bau-csoport tulajdonosa az idei listán 14,5 milliárd forintos vagyonával az 55., miután a társaság a legjelentősebb hazai vállalkozások közé került építkezéseivel, felvásárlásaival, ingatlanfejlesztéseivel.  „Ha valaki csak állami, önkormányzati közbeszerzéseken nyer, hajlamos elkényelmesedni, a WHB szerencsére munkáinak felét a versenyszférából kapja. Nemrégiben az OTP győr-szigeti társasház-komplexumának és az oroszlányi BorgWarner-gyár fejlesztésének kivitelezését nyertük el" – mondta Paár Attila a Kisalföldnek.

A győri Gasztonyi László és családja 13,7 milliárd forintos vagyonnal az 57. Vállalata, az elsősorban villamossági munkákkal foglalkozó Vill-Korr hétmilliárd forintos árbevételt és 800 millió forintos adózás előtti eredményt ért el tavaly.

A busz- és mezőgazdaságigép-gyártásban utazó győri– mosonmagyaróvári Kravtex- Kühne cégcsoport tulajdonosa, Krankovics István a 61. helyre került 12,7 milliárd forintos vagyonnal. Vállalatbirodalma 4,6 milliárd forintos forgalom mellett 170 millió forint profitot termelt 2015-ben.

A térségből rajtuk kívül az Alcufert tulajdonló győri Horváth fivérek, Ernő és Ferenc került be a top 100-ba: 11,9 milliárd forint értékű vagyonuk a 67. helyhez volt elég. „Mi arra helyezzük a hangsúlyt, hogy a meglévő vagyont munkahelyteremtésre és -megőrzésre, környezetünk fejlesztésére, illetve egy részét karitatív célokra fordítsuk" – nyilatkozták lapunknak.
Ők is nagyon tehetősek

A Napi.hu kiadványában az első száz helyezetten túl további tehetős emberek becsült vagyonát is közli. A térségből több név is olvasható: Matusz Balázs (Matusz-Vad Zrt., Győr; 6 milliárd forintos vagyon), Szalay Antal (Provertha Zrt., Kapuvár–Beled; 5,9 milliárd), Jancsó Péter (Graboplast Zrt., Győr; 5,8 milliárd), Kovács Róbert (AquaComet Kft., Győr; 5,7 milliárd), Bogisich Ferenc (QP Zrt., Győr; 5,5 milliárd), Folláth György (Győri Szesz Zrt., Győr; 5,1 milliárd), Réti Attila (Tarandus Kft., Győr; 4,9 milliárd), Ablonczy Péter (Ciklámen Tourist Zrt., Győr; 4,5 milliárd), Máthé Levente és Mátyás (Fémker Zrt., Győr; 2,6 milliárd), Sáhó András és családja (Per-Kor Kft., Győr; 2,6 milliárd), Czink József (J&S Speed Kft., Tata; 2,5 milliárd), Szórádi József (CNC Rapid Kft., Győr; 2,5 milliárd), Kertész Tamás (Farm-Tojás Kft., Győr–Bőny; 2,3 milliárd), Szajkó Lóránt (Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt., Nagyszentjános; 2,1 milliárd), Tallosi Károly és Horváth Antal (A-K Építőipari Kft., Győr; 2 milliárd).

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OECD-főtitkár: Magyarország biztosította a növekedés feltételeit, de sok munkára, kemény döntésekre van még szükség

Angel Gurría azt is elmondta, hogy Magyarországon a munkaerő nagy hányada nem megfelelően szakképzett, és ezen dolgozni kell. Tovább olvasom