Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Újabb szocialista gyanúsítás a szombathelyi drogügyben

Újabb meg nem nevezett szombathelyi fideszes döntéshozókat, helyi vállalkozókat és intézményvezetőket, illetve egy volt rendőrtisztet is gyanúsít Czeglédy Csaba, az MSZP önkormányzati frakcióvezetője, aki a Nemzeti Nyomozó Irodához fordult.
A szocialista politikus szombathelyi sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek elmondta: információi szerint az érintettek az Adrián és a Balatonon szervezett hajóutakon prostituáltak társaságában szórakoztak, és drogot fogyasztottak.

Elmondta, hogy olyan információk vannak a birtokában, amelyek szerint a drogot és a prostituáltakat a szombathelyi szervezett bűnözés biztosította. Ezeket a bizonyítékokat átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának, amelynek szerinte vizsgálnia kell azt is, hogy az említett bűnözői körök mit kértek szolgáltatásaikért cserébe - tette hozzá.

Czeglédy Csaba jelezte: szerdai sajtótájékoztatóján ultimátumot adott azoknak, akik részt vettek az említett hajóutakon; tárják a nyilvánosság elé azt, hogy ott voltak. Ha ezt nem teszik meg, ő fogja megnevezni őket - közölte.

Szavai szerint azt nem állítja, hogy mindenki drogozott, aki a részt vett az említett hajóutakon, de akik ott voltak, azoknak tudomása lehet azt ott történtekről.

Czeglédy Csaba kijelentette: "Lazáry Viktornak és fideszes társainak" nemcsak egy egyszeri alkalom, vagy pár alkalom volt, amikor drogot fogyasztottak, hanem "ez az életmódjuk részévé vált az elmúlt években".

Czeglédy Csaba arra a kérdésre, hogy miért most látta elérkezettnek az időt az újabb sajtótájékoztatóra, azt mondta: érdemi információk kerültek birtokába arról, hogy a szombathelyi alvilág biztosította a drogot Lazáry Viktornak és társainak.

Czeglédy Csaba szeptember végén keménydrog fogyasztásával gyanúsította meg Lazáry Viktort, Szombathely fideszes alpolgármesterét egy videofelvétel alapján.

A szombathelyi MSZP-SZTKE-frakció blogján közzétett felvételen az látszik, hogy egy férfi egy irodai helyiségben az asztalról fehér színű port szív fel az orrán keresztül, majd az egyik ujját belenyomja a porba és az anyagot szétkeni a szájában.

Az alpolgármester visszautasította a vádat, amelyet lejárató kampánynak nevezett, és közölte: feljelentést tesz kényszerítés bűntette és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt. Lazáry két drogtesztet is elvégeztetett a helyi kórházban, amelynek eredmény negatív lett.

Olvasóink írták

 • 7. load 2013. október 31. 22:24
  „Fiúk!
  Le kellene pattanni erről a Lazáry féle drogügyről!
  Ha a Fidesz elmúlt négy évi működésében ez a legnagyobb fogás a rászetekről, akkor el sem kellene indulni a választásokon!”
 • 6. Túrabakancs 2013. október 31. 20:48
  „Ovinkor! /5/
  Szerintem az embereket az érdekli ebben az országban, hogy hogyan él, mennyi pénz marad a
  hó végén a zsebében. Számíthatnak e anyagi könnyebbségre, vagy sem hosszabb távon? Az
  meg kevésbé érdekes a számukra, hogy ki kivel, és főleg hogyan szórakozott. Ha az adott
  politikus elvégzi a rá váró feladatokat, főleg jól, akkor elvileg semmi gond. Ettől függetlenül
  nem helyénvaló ha valaki drogozik, meg kell büntetni érte, főleg ha el is ad belőle.”
 • 5. Ovinkor 2013. október 31. 11:18
  „Csetneky:

  Láttad te a jobbikosokról készült kompromittáló felvételeket? Mert én dögivel láttam ilyeneket.

  Czeglédy pedig hadd mutassa meg az erkölcsről papoló fideszesek valódi arcát.”
 • 4. acsali 2013. október 31. 10:30
  „Ők már csak ilyenek.”
 • 3. astra1 2013. október 31. 02:43
  „Ez szippantós videó is olyan bizonyíték mint a bajai....?”
 • 2. Csetneky 2013. október 30. 21:27
  „Bizonyíték elvtársak?

  Egyébként Ferkének igaza van, egyikre sem szabad szavazni.

  Egy jobb(ik) megoldást kell választani.”
 • 1. Ferke 2013. október 30. 17:28
  „Egyre undorítóbb ez a kampány. Ezek után pl. Czeglédyre akkor se szavaznék, ha most igazságot mondott. Nincs jobb dolga, mint feljelenteni valakit, hogy az hogyan szórakozott?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön megszűnik a tévéadások analóg földfelszíni sugárzása

A digitális átállás második ütemében érintett, szociálisan rászorulók még egy hónapig igényelhetnek… Tovább olvasom