Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Plato: önsegítő vállalkozók

A flamand kormány kezdeményezése úgy tűnik, viharos gyorsasággal terjed hazánkban. A vállalkozásokat önmaguk megismerésére, problémáik közös erővel történő megoldására mozgósító Plato programba várakozáson felüli, közel hatvan kis- és középvállalkozó jelentkezett megyénkben.
A kezdeményezéshez természetesen kellettek olyan elkötelezett emberek, mint Maász Dávid, Müller Sándor és Mészáros Gábor, akik a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Kaproncai Ferenc segítségével megnézték országunk keleti végein, mi is az a Plato, hogyan is működik?
Amit láttak, tapasztaltak, meggyőzte őket.

A program meghirdetése után nagyon gyorsan közel hatvan kis- és középvállalkozás jelentkezett. Ezek a vállalkozások két csoportban csapatépítő tréningen vettek részt Sopronban és Bakonybélen. A vállalkozók megismerték egymást, egymás munkáját, sőt, már akadtak olyan problémák, melyeket egymásnak meg is oldottak!

A program egy éven keresztül tart, és havonta egy-egy alkalommal a gazdasági életben fontos szerepet játszó vállalkozásokat leginkább érintő témák megbeszélésével, feldolgozásával foglalkozik.


A Plato lényege

A Plato biztosítja a hazai kis- és középvállalkozói szektor fejlődésének sikerességét. A Plato a cégtulajdonosok részére olyan üzleti fórumot ajánl, ahol megvitathatják napjaink gazdasági életének főbb kérdéseit és kihívásait. A nagy cégek képviselőivel kialakított együttműködés keretein belül a Plato biztosítja azt a meghitt környezetet, amelyben lehetőség nyílik a csoportos tanulásra, üzleti kapcsolatépítésre, tréningek és rendezvények szervezésére. A Plato serkenti a résztvevőket tapasztalataik és erőforrásaik megosztására, új gondolatok kialakítására és azon stratégiai döntéseik meghozatalában, amelyek befolyásolják üzleti tevékenységük kiszélesedését.

A Plato program Magyarországon 2003 januárjában indult 3 megye (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg) részvételével, ahol a fő koordinátori feladatokat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara látja el. 2005. és 2006. évben lehetőség nyílt a program szélesítésére és még három-három megye csatlakozására. Akkor Szabolcs-Szatmár-Bereg, Fejér, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom, Tolna, Somogy és Pécs-Baranya megyében működnek Plato csoportok. Most már megyénkben is!

Még több infó: www.plato.hu

A Plato program segítését az úgynevezett keresztszülők intézményén keresztül négy nagy megyei cég vállalta, az Audi Motor Hungaria Kft., a SAPU Bt., a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. és lapunk, a Kisalföld kiadója, a Lapcom kft.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konyha vidám hangulatban

A vörösek, narancsok és sárgák tökéletesen hatnak, ha valami izgató, serkentő színösszeállítást… Tovább olvasom