Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Kész a szívkatéteres labor

Befejeződtek a munkálatok, így május 22-én véglegesbe költözhet át a győri szívkatéteres labor.

Befejeződtek a munkálatok, így május 22-én az ideiglenes helyéről a véglegesbe költözhet át a győri szívkatéteres labor. A szívcentrum létrehozásához a megye vállalkozói és a Kisalföld olvasói eddig összesen 45 millió forint értékű adománnyal járultak hozzá.

Két hét múlva már az új szívkatéteres laborban gyógyíthatják a betegeket a megyeszékhelyen. Az építőipari és villamossági munkálatok értéke 30 millió forint volt. Dr. Dézsi Csaba András, a győri szívcentrum vezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a beruházást a kórház és a Szívkatéterezés Győr Alapítvány által kötött megegyezés alapján az alapítvány finanszírozta, természetesen azokból az adományokból, amit a Kisalföld-kampány során megyénk polgárai és vállalkozásai ajánlottak fel. A főorvos hozzátette: a légkondicionálás is elkészült már, ennek az értékét a kórház fizette ki.

Hajba Ferenc kuratóriumi elnöktől megtudtuk: a megye példásan összefogott a szívcentrum érdekében, a vállalkozók mellett a Kisalföld napilap kampányának segítségével eddig összesen 45 millió forint érkezett az alapítvány számlaszámára. A  csekkekből kiderült, hogy a kevésbé tehetős emberek is átérezték a nemes cél fontosságát, hiszen rengeteg néhány ezer forintos utalványt is feladtak. Az adományokból már műszervásárlás is történt, illetve a labor is e támogatásokkal valósulhatott meg. Ez utóbbit egyébként ünnepélyes keretek között adja át az alapítvány a kórház tulajdonosának és fenntartójának, a megyei önkormányzatnak. 

Dr. Dézsi Csaba András kiemelte: nagy eredmény, hogy idáig eljutottak, s bár a legmodernebb, 250 millió forint értékű gép  (tartós bérlet formájában) is működésbe áll a győri szívkatéteres laborban, azért még számos eszközre van szükség, így továbbra is várják az adományokat. (Az alapítvány számlaszáma, ahová a támogatásokat lehet feladni, a következő: Raiffeisen Bank, győri fiók, 12096705-00119885-00100007.) 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állja a versenyt a Lombard

A szegedi központú, országos hálózattal rendelkező Lombard Lízing Csoport megőrizte előkelő helyét,… Tovább olvasom