Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Hétvége - Kiállítás és horgászás

Ismert szegedieket, illetve a közélet, a kultúra és a gazdaság jeles Csongrád megyei képviselőit kérdezzük sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, s azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Nem mulasztjuk el azt sem megtudakolni, általában mivel töltik szombatjukat és vasárnapjukat.
– A vásárhelyi Alföldi Galériát érdemes felkeresni a hét végén, mert az őszi hetek sorozatában számos kiállítással várják a látogatókat – ajánlja olvasóinknak Pikali Sándorné (képünkön). A vásárhelyi Hajléktalanokat Ellátó Egyesített Intézmény vezetőjéhez érkező barátai már előre kikötötték, hogy többek között a tárlatra is kíváncsiak.

A Pikali családban nagy hagyományai vannak a disznóvágásoknak. Ezért a szombati balástyai böllérnapot is érdemes felkeresniük a finom, húsos ételek kedvelőinek.

– Nem csupán enni szeretem a disznóságokat, hanem az elkészítésükben is aktívan kiveszem a részem – árulta el az intézmény vezetője.
A szokás szerint az ő dolga a kolbásztöltelék fűszerezése, a keverés, a bélbe töltés, valamint ahogy Vásárhelyen mondják: a kantározás. Ez amúgy a kolbászvégek elkötését jelenti.

Ha az idő engedi, akkor a família a zajos várost maga mögött hagyva a természetbe indul. Mindenki imád horgászni, így elsősorban a vizekben gazdag tájakat keresik fel. Egyik kedvencük a mártélyi holtág, ahová ma is kimennek a barátaikkal.

A természetszeretet a gyermekekre, sőt már az egyetlen unokára is átragadt. A két lány Budapesten él ugyan, de ha hazajönnek, akkor szüleikkel együtt kirándulnak. Néha akár 10–15 kilométert is gyalogolnak elemózsiával tömött hátizsákkal. Ilyenkor a távcső sem maradhat otthon, mert lelkes amatőr madármegfigyelők.

A kisebbik lányuk, Pikali Gerda ismert színésznő, és ami a szülei számára fontosabb, boldog édesanya. A hét hónapos Marcika sem maradhat ki a kirándulásokból. A csöppséget már többször is kivitték Mártélyra.

– Persze az a legvidámabb hét vége, ha vásárhelyi lakásunkban összegyűlik az egész család. Ilyenkor egyszerre többfélét sütök, főzök, mert mindenkit a kedvencével akarom meglepni – mondta végül Pikali Sándorné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az unió polgárai önálló külpolitikát akarnak

Tíz európai közül több mint nyolc vélekedik úgy, hogy nemzetközi válság esetén az „Európai… Tovább olvasom