Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Felmentették a ˝fényevőt˝

Felmentette a "fényevőt" a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletének és a kiskorú veszélyeztetésének vádja alól hétfőn kihirdetett első fokú ítéletével a Fővárosi Bíróság és elrendelte kényszergyógykezelését.
A médiában "fényevőként" elhíresült több diplomás, volt életmód-tanácsadó - egy időben egyetemen is tanított - esete páratlan a magyar kriminalisztika történetében. A 38 éves férfit azzal vádolják, hogy majdnem halálra éheztette a nem egészen 2 éves kislányát és nem tett semmit azért, hogy állapotos élettársa ne haljon meg közös koplalásuk miatt.

Amikor 2007. május 18-án a rendőrség megjelent a "fényevő" óbudai lakásában, a fiatalasszony már halott volt, a kisgyermek és maga a vádlott is életveszélyes állapotba került. Az orvosszakértői vélemény szerint a "fényevő" tudathasadásos elmezavara 2004-es indiai utazása után erősödött fel, feltehetően a hindu Sai Baba ego-elhagyó és önmegtartóztató nézetei hatására.

A "fényevő" azt képzelte, hogy mindhárman különböző szentek reinkarnációi, gyermekük Szent Péter reinkarnációja, megvilágosodott fénygyermek, akit védeni kell mindenkitől, a nagyszülőktől és a barátoktól is, akik energiavámpírok lehetnek és elszívhatják az életerőt előle. A védekezés eszközének a tökéletességhez vezető útnak hitte a mértéktelen koplalást is.

Hétfőn, az ítélethirdetés előtt Kamarás Péter, a "fényevő" védője újra hangoztatta, szerinte "nem indokolt és jogilag nem alátámasztott a kényszergyógykezelés", ugyanis a védő úgy látja, a "fényevő" bár beteg, nem lesz veszélyes a jövőben, és ezért - úgymond - polgári körülmények közötti gyógykezelésére lenne szükség.

A "fényevő" az utolsó szó jogán azt mondta: "rájöttem, hogy a böjtkúra nem megfelelő módszer a tisztításra, soha többé nem fogok böjtkúrázni, ebből tanultam. A gyermekemet nem akartam megölni és veszélyeztetni sem".

Krecsik Eldoróda bírónő az ítélet indoklásakor elmondta, a kisgyermek annyira legyengült volt, amikor megtalálták, hogy a karját sem tudta felemelni és a kórházi kezelés ellenére még napokig képtelen volt felállni. Beszélt a bírónő azokról a sokkoló felvételekről is, amelyeket az éhező gyermekről készítettek. Végül kiemelte, a szakértők szerint a "fényevő" elmebetegsége miatt nem zárható ki, hogy újabb súlyos bűncselekményt követne el.

Az ítélet nem jogerős, mert a védő fellebbezett a kényszergyógykezelés miatt. A "fényevő" a másodfokú ítélet meghozataláig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben marad.

Olvasóink írták

 • 4. AHA. 2009. március 18. 10:06
  „Az,hogy a felesége miatt nem ítélik el az érthető!
  De, hogy a kisgyerek miatt sem,az felháborító!
  Kényszergyógykezelés? bla..bla..
  Csak egy jó ügyvéd és semmi más.”
 • 3. antilibsi 2009. március 17. 07:22
  „Elmebeteg! A társadalomra roppant veszélyes! Eltávolítandó!”
 • 2. hehe08 2009. március 16. 22:00
  „<moderálva>”
 • 1. raffy2 2009. március 16. 20:18
  „de azért közben meghízott,felszedett magára vagy 20 kilót.ennek csak fényt kellett volna adni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokba kerülhet a devizahitelek forintosítása!

A devizahitelek forinthitelre átváltása nem oldható meg csak állami kötelezettségvállalással -… Tovább olvasom