Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Évi négymilliárd támogatás az agroturizmusnak

Az évi 4 milliárd forintos támogatási keretből egy pályázó legfeljebb 35 millió forintot kaphat - egyebek mellett ezt tartalmazza a vidékfejlesztési miniszternek az agroturizmus támogatásáról szóló rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A támogatott célok széleskörűek: falusi szálláshely kialakítása, bővítése, felújítása, akadálymentesítése, a szálláshelyhez nem kötött szolgáltatások közül pedig - egyebek mellett - a lovas-, vadász-, erdei-, horgász- vízi és borturizmus. Nem igényelhető támogatás többek közt ingatlan és élő állat vásárlásához, valamint konferenciaturizmushoz. Szintén nem jár támogatás a terepmotorozáshoz, a terepkerékpározáshoz és a quadozáshoz.

A hátrányos helyzetű területeken az elszámolható kiadás 65 százaléka, de legfeljebb 35 millió forint a támogatás felső határa. Nem hátrányos területen a támogatási arány 60 százalék. A borturizmus csekély összegű, legfeljebb 20 millió forintos támogatást kaphat. A támogatás a magánszemélyek mellett a mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak, az önkormányzatoknak és az egyházaknak jár. A támogatási kérelmet július 1. és augusztus 1. között a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz kell benyújtani.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. május 28. 13:00
    „Vidéken az "egyházaknak jár." a turizmus fejlesztés, mert ott több bűnözőt kell nekik meggyóntatni és jó útra téríteni. mivel már nem a kommunizmus felé kell őket terelni, hanem a vadkapitalizmus felé.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indokolatlanul drága az élelmiszer

A hazai élelmiszerek kétharmadát drágábban kínálják a boltokban, mint amekkora ár e termékekért… Tovább olvasom