Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Éjszakai támadássorozat Libanonban

Tizenöt halottja és negyvenegy sebesültje van az izraeli légierő hétfőre virradó újabb libanoni támadássorozatának. Az utóbbi napokban másodszor lövi a Gázában lévő palesztin kormányzati épületet az izraeli légierő.
A Tripolitól északra, a tengerparton fekvő Abdéban egy katonai támaszpontot ért támadás, heten meghaltak, tízen megsebesültek. Egy levegő-föld rakéta, melyet a libanoni hadsereg Tripoli kikötőjében fekvő tengerészeti támaszpontjára lőtt ki az izraeli légierő, négy ember sebesülését követelte - közölték rendőrségi források.

Kilenc hullámban támadták az izraeli harci gépek Baalbek városát, a Hezbollah egyik fő erősségét, három polgári személy halálát, hat sebesülését okozva. Találat ért két üzemanyagtöltő-állomást és a Hezbollah több intézményét. Délebbre az izraeli légierő vasárnap este Dzsalala falut bombázta, ott két polgári személy lelte halálát, tizenketten pedig megsebesültek.

Htaura mezővárosban három polgári személy sérült meg egy rakétától. Sehimben, Bejrúttól délkeletre három polgári személyt öltek meg az izraeli légi csapások. Bejrút nemzetközi repülőterén egy katona sebesült meg egy rakétatámadásban.

Dél-Libanonban három libanoni katona sebesült meg vasárnap este három izraeli légitámadásban Szidón környékén, két másikat pedig megsebesített egy rakéta Tiruszban.

Egy izraeli F-16-os harci gép szórt bombát a paelsztin külügyminisztérium épületére Gázában, immár másodszor az utóbbi napokban. Az épületben senki nem tartózkodott a támadás idején, ugyanakkor a mentésben résztvevők szerint öt, a szomszédos házakban lakó civil megsérült.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állam és egyház kapcsolata

Július 26-ra hívta össze a vatikáni megállapodás tapasztalatainak értékelésére felállított, a… Tovább olvasom