Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Együtt tartanák a rádiós stábot

A Sopron Rádió stábját a vezetők szeretnék együtt tartani az ORTT szeptemberi döntéséig, ám a munkatársak egy része új állás után néz. Mint ismeretes, az adást hétfőn a hírközlési felügyelet szüntette meg.
Mint arról szerdai számunkban beszámoltunk, a Nemzeti Hírközlési Felügyelet elnémíttatta a 94,1 megahertzen fogható Sopron Rádió adását. Az ok az volt, hogy a rádió tavaly tavasz óta engedély nélkül sugározta adásait.

„ Szükség volt ránk”

– Nem dühös vagyok, hanem inkább szomorú, mert úgy látom: ma nem a szakmaiság, nem a hallgatók érdeke a fő szempont – nyilatkozta lapunknak Rózsás József, a Sopron Rádió vezetője. – Terveink szerint az ORTT döntéséig együtt tartjuk a nyolctagú csapatot. Szomorú vagyok azért is, mert nem tudunk azoknak az embereknek munkát biztosítani, akik szakmai és emberi hozzáállásukkal megítélésem szerint közkedveltté tették a rádiót. A hallgatottsági felmérések, illetve az elmúlt két nap több száz visszajelzése is mutatta, szükség volt ránk, szerettek minket.

Több ajánlatot kapott már

Kóczán Bálint műsorvezető semmiképpen sem hagyja abba a rádiózását. Mint elmondta, több megyei és budapesti ajánlatot is kapott már. – Hírszerkesztői és műsorvezetői állásra egyaránt kaptam felkérést. Egyelőre nem döntöttem, a hét végéig kivárok. Titkon mindannyian arra számítunk, hogy együtt maradhat a mostani csapat, és itt Sopronban folytathatjuk a rádiózást.
– A csend a legrosszabb a mi életünkben – fogalmazott Gaál- Tóth András szerkesztő-műsorvezető. – Van egy kétéves kisfiam és egy két hónapos kislányom, valamint most kezdjük el a lakáshitel törlesztését. Tehát számomra a lehető legrosszabbkor jött az intézkedés. Úgy tervezem, visszatérek az eredeti szakmámba, a kereskedelembe, feltéve, hogy találok ott munkát.

Hosszúra nyúlt szabadság

Hosszúra nyúlt szabadságnak tartja a mostani állapotot Fehér Edit műsorvezető. – Nekem annyiban más a helyzetem, hogy nem a rádió volt a főállásom. Ugyanakkor a kollégáimmal közösen bízunk abban, hogy az ORTT ismét nekünk adja a műsorszórási jogot – tette hozzá.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyit költ idén nyaralásra?

Tovább olvasom