Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

70–80 ezer látogatót várnak a VOLT fesztiválra

Sopron–Budapest - Az előrejelzések szerint 70–80 ezer látogató érkezik itthonról és külföldről július 1. és 4. között a 17. soproni VOLT Fesztiválra. Sopron napjainkra igazi fesztiválfővárossá vált.

A VOLT ma már Sopron egyik legfontosabb jelképe, a felmérések szerint a helyiek körében kilencven százalék fölötti az elfogadottsága, a lakosok majdnem annyira büszkék rá, mint a Tűztoronyra, mondták el a fesztivállal kapcsolatban a szervezők.

Július 1-je és 4-e között 220 hazai és világsztár zenekar és DJ fordul meg Sopronban a 17. VOLT Fesztiválon. A legnagyobb érdeklődés a Limp Bizkit, Marilyn Manson és a Franz Ferdinand koncertjét kíséri. Ők azok, akik Európa legjelentősebb fesztiváljairól érkeznek Sopronba. Sokan kíváncsiak az Earth Wind & Fire Experience 40 éves, jubileumi nagykoncertjére. A hazai fellépők sora is rendkívül impozáns. A szervezők számára a legnagyobb büszkeséget az jelenti, hogy Révész Sándor – húsz év után – hazai fesztiválok közül kizárólag a VOLT meghívását fogadta el. Ugyancsak exkluzív és igazán jó hangulatú koncerttel, külső helyszínen nyitja meg a VOLT Fesztivált július 1-jén este 6-kor az MKB Aréna Sopronban Ákos, aki a „40+1" című turné záró előadásával érkezik.Minden korábbinál tartalmasabb kínálatra számíthatnak azok is, akik nem csak a zenei program miatt látogatnak ki a fesztiválra.

A Páneurópai Piknik és a rendszerváltás 20. évfordulója alkalmából több beszélgetésnek és előadásnak ad otthont a VOLT.

Ef. Zámbó István és Wahorn András társaikkal Trabantokat dekorálnak át a fesztiválozók szeme láttára. A neves kortárs művészek feladata, hogy a járműveken visszaköszönjenek a 20 évvel ezelőtti időszak szimbólumai. Az alkotásokat Sopron nyár végén Berlinnek ajándékozza. Mindezek mellett „’89–09" címmel nyílik szabadtéri fotókiállítás a soproni Deák téren június 28-án 15 órakor. A tárlat a 20 évvel ezelőtti Sopront mutatja be, a vasfüggönytől a Páneurópai Piknikig.

Olvasóink írták

 • 19. Neurotoxin 2009. június 25. 13:51
  „A fanyalgóknak, hogy mennyire éri meg Sopronnak(és nem csak a szervezőknek), ajánlom a következő cikket:

  "A Sziget Szervezőiroda két vidéki fesztiválja közül a Heineken Balaton Sound 420 millió, a soproni VOLT Fesztivál pedig 340 millió forint adóbevételt generálhat az idén - hangzott el a két rendezvény sajtótájékoztatóján."

  Bővebb cikk itt:

  http://www.sziget.hu/volt/hirek/milliardokat_hoznak_az_allamnak.623.html

  Én szegedi vagyok, de idén is ott leszek Sopronban, mert egyaránt szeretem a városotokat és a fesztivált.”
 • 18. NoBo 2009. június 25. 11:09
  „moderálva off”
 • 17. metermester 2009. június 25. 10:00
  „CC. 7-800. mille a bevétel, jó buli...ennyi....”
 • 16. beleptem 2009. június 24. 23:11
  „igen, de ha csak magyarokat hívnának meg , magyar zenekarokat, dj-ket, akkor fele ennyi látogató sem lenne, külföldiek meg még annyian se. így lesz eladható a feszt, így lesz nagyobb a jegyeladás.

  én most inkább az időn aggódok, remélem eláll az eső, mert különben a dagonya garantált.

  Idén ezt hogyan fogják megoldani a szervezők, korábban szalma nem segített, fakéreggel kellene. ausztriában így csinálják, és valahogyan sokkal jobb. szalma túl gyorsan keveredik a sárral, iszappal”
 • 15. NoBo 2009. június 24. 22:07
  „moderálva”
 • 14. jockey 2009. június 24. 19:52
  „Jó dolog a Volt fesztivál, egyetlen baj van vele, legalábbis az én szempontomból. Egyre jobban kezd hasonlítani a Sziget fesztiválra. Mármint abban, hogy néhány külföldi "sztár" miatt horribilis jegyárak vannak, a magyar rockzene jeles képviselőit pedig meg sem hívják. Deák Bill Gyula zenekarában 2 soproni is játszik, a Lord énekese is soproni. Véleményem szerint gyalázat, hogy még ők sem fértek be a több mint 200 fellépő közé. Azon siránkoztak a szervezők, hogy a zenekaroknak euróban kell fizetni, a jegyeket meg forintért veszik és így rosszul járnak az árfolyam miatt. Pedig a megoldás roppant egyszerű! Magyar zenekarokat kell meghívni és nekik lehet forintban is fizetni.”
 • 13. beleptem 2009. június 24. 18:14
  „Reális, irigykedsz ? :)

  Segítsd magadon ...

  Nekem tényleg nincs semmi bajon a fesztivállal, ezzel is színesebb és több a város.”
 • 12. véleményformáló 2009. június 24. 16:49
  „Ez a rendezvény hihetetlenül népszerű , jó szórakozást valamennyi résztvevő számára.”
 • 11. soproni 2009. június 24. 16:42
  „Engem is zavar sok minden...pl. a sok szemét és cigarettacsikk , a kéregető büdös hajléktalanok,az Erste bank előtt hegedülést imitáló , mindig ugyanazt a "dallamot "nyekegtető férfi,a sok kutyapiszok,amivel tele van a belváros,a tüzijátékok,amik akkorát szólnak mintha bombáznának és néha azt hiszem összeomlik a házunk, a sok agressziv autós,akik még akkor sem állnak meg,ha már a zebra felénél vagyok,a rikácsoló,csordában közlekedő osztrákok, a robogósok,akik körbe-körbe motoroznak a városban,a hajnalban ébresztőt csináló kukásautók ,az éjszakai bulikból hazainduló,alkoholtol felbátorodott kukákat és Kispolskit döntögető,facsemetéket kitépő ordítozó suhancok, .....soroljam még? A városunkban élőknek köszönhetjük,hogy ilyen dolgok miatt nap,mint nap kell bosszankodnunk,nem csupán 4 napig.”
 • 10. Reális 2009. június 24. 16:23
  „moderálva off”
 • 9. Gould1985 2009. június 24. 15:42
  „Szent Isten!
  Emberek még mindig csak azt nézik, hogy Sopronban ilyenkor emberek járnak, és hogy hangosak, nomeg még szemetelnek is? Legjobb tudomásom szerint (márpedig nem egy kisebb bolttulajdonost ismerek) a kisebb üzletek legnagyobb forgalmát a Volt Fesztivál jelenti. Továbbá végre van egy rendezvény, amire igenis, büszkék lehetünk, mert nem a Globex-üggyel, az elfuserált Petőfi térrel, az otromba Deák térrel, vagy politikai színnel kerülünk be a médiába, hanem egy olyan programmal, amelyen tudtommal még nem volt rendbontás, vagy zavargás. Ha valaki ezt sérelmezi, nézzen magába, és gondolkozzon azon, hogy mennyivel normálisabb, ha az osztrák burgenlandi kollégák jönnek át szemetelni, és mutogatnak ránk ujjal, és hogy megéri-e elviselni ebben -az amúgy is kissé színtelen városban- a hangzavart, és a koszt (mert a tényt osztom, hogy 70.000 ember csinál mocskot), amit eme rendezvény vonz maga után, cserébe pedig végre színt, turisztikai forgalmat, gazdasági bevételt kap a város.
  Szerintem jó dolog a Volt Fesztivál, aki kitalálta, megérdemli azt a sok pénzt, amit ezért kap, és mindenkinek lehetősége van ilyen eseményeket létrehozni, csak már nehezebben, mivel eléggé izmos az ellenfél a szemben lévő sarokban...:D
  A szemetelésre csak még annyit, hogy amíg a cigarettacsikkeket elszórjuk, a kutyánk a ház elé üríti beleinek tartalmát, és mi azt ott hagyjuk, addig ez nem Fesztivál kérdése, hanem egy társadalmi probléma, amit nem old meg semmi, csak az önuralom, és a jóakarat.

  Gould”
 • 8. látó 2009. június 24. 11:51
  „Személy szerint azt gondolom a Volt fesztivál jóval több pluszt jelent a városnak mint mínuszt, ezért ezt a rendezvényt feltétlenül itt kell tartani a városban, ami szerintem egyáltalán nem lesz könnyű!
  Viszont olvasgatva a Soproni estben az ajánlót és a programokat, egy számomra visszatetszést jelentő dologra hívnám fel a figyelmet! Azért a rengetek látogató mellett, sajnos egyre kevesebben és ami még ennél is nagyobb gond rendkívül széles rétegek nem engedhetik meg maguknak a fesztivált (túl sokan szorultak ki!), emellett meglehetősen furcsa, hogy a Sopron melletti börtönbe, börtön járatot indítanak, ráadásul több koncertet is a helyszínre visznek szegény "rabok" részére..”
 • 7. AstarothZ 2009. június 24. 11:49
  „3. Telepathia!
  Magyarázd már meg légy szíves, hogy mit értesz ezen:
  ,,meg a kirekesztés, amiért a Katolikus Püspöki kar Elnőke is már felemelte a szavát" ???

  Sajnálattal olvasom (most már többedszerre), hogy a Volt Fesztivál megítélése a soproni lakosok körében nem túl kedvező, pedig igazán színvonalas rendezvény, büszkék lehetnének rá! Igaz a mai hazai viszonyok közt már tényleg irreálisan drága. Az a néhány nap kellemetlenség pedig - bár valóban sajnálatos, mint minden tömegrendezvény esetében - szerintem mindenki számára elviselhető. Az elégedetlenkedők gondoljanak bele, hogy mi volna akkor, ha az őket érdeklő rendezvényeket érné ilyen kritika, például a focimeccseket, a Forma 1-et, politikai nagygyűléseket, vallási körmeneteket, vagy éppen a május 1.-ét, stb... amikor egy kicsit ők zavarnak másokat!? Egy mai magyar fiatalnak (és lehet hogy sok külföldinek is) Sopron nevét hallva először ez a két dolog jut az eszébe: 1. a Soproni sör, 2. a Volt Fesztivál.”
 • 6. NoBo 2009. június 24. 11:37
  „Minden évben előkerülnek az "erdészek", a "mediatorok", a "Telepathiak" stb.
  Ha lenne a városban lakó fiatalok között egy kör e-mail, hogy írják le véleményüket,
  alig lehetne %-os arányt találni fentiek között... Nem baj ha savanyú a szőlő, nem
  baj ha van más vélemény is. Olyanok, mint az enyém, vannak. Ettől még forog a világ.
  A Tűztoronnyal (főleg ha valaki már volt más városokban) meg már nem sokra megyünk
  turisztikailag... Úgyhogy besavanyodottak: hajrá! Lehet fikázódni!”
 • 5. fmarco 2009. június 24. 11:35
  „Szerintem a Volt fesztiválra minden soproni büszke lehet, és az év legfontosabb kulturális rendezvényének tartom azt. 4 napra úgy érzem magam, mintha egy európai városban lennék. Pezseg az élet a fiataloktól, akik hupilila-fejűek, meg rockerek, meg techno-buzik. És mégsem löknek fel úgy, mint reggel 8 körül a boltban a "nemtudomhovasiető" nyugdíjas nénik. Vagy ha mégis, hát akkor elnézést kérnek, nem úgy, mint a "lekváreltevésresiető" nyugdíjasnénik. (nekem is van nyugdíjas nagymamám - nem siet sehova, nem lök fel senkit, MERT NYUGDÍJAS!)
  Ha lenne pénzem idén (is) elmennék, de sajna nem fogok tudni. Amúgy katolikus vagyok, és a Marilyn Mansonra is elmennék, és sajnálom, h a püspöki konferencia reklámot csinált ennek a show-mannek. Mert ez az ürge nem sátánista, csak egy showman.”
 • 4. zhall 2009. június 24. 11:17
  „Igen,és Sopron városáé marad a ismertség,az idegenforgalomból befolyt pénz,az iparűzési adó,stb.
  Szerintem a Volt-fesztivál nagy ötlet volt,bejött,örülni kéne neki.A Katolikus Püspöki Kar Elnöke pedig...hát ő is ebből kapja a fizetése egy részét!Ha nem lennék "vén majom"én is odaköltöznék erre a néhány napra!”
 • 3. Telepathia 2009. június 24. 11:06
  „Fülöp -Lobeiwen vállakozásé a nagy pénz, Sopron városáé marad a zaj a és szükségtelen zavarás a szemét amit itt hagynak a fiatalok, meg a kirekesztés, amiért a Katolikus Püspöki kar Elnőke is már felemelte a szavát. Sopron Polgármestere mindezek ellenére hallgat, nem hallatja szavát.”
 • 2. m 2009. június 24. 10:41
  „A 70-80 ezer látogató sem azt jelenti, hogy ennyien jönnek Sopronba, hanem a vendégnapok számát. Jelen esetben ez a szám kb. 35 ezer és ebbe beletartoznak a fesztiválon fellépők és az ott dolgozók is.”
 • 1. mediator 2009. június 24. 09:39
  „Szent Pulitzer! Miket írogat ez az újságíró? A Volt, mint városunk jelképe? Na, ne má! Hát nincs nekünk címerünk, zászlónk, himnuszunk? Ráadásul "egyik legfontosabb jelképe". Huh. Most akkor legfontosabb, vagy egyik fontos? Mert a kettő együtt nem megy, de nem ám! Maradjunk annyiban, hogy egyik fontos rendezvénye városunknak. Ennyi, és nem több. Egy üzleti vállalkozás, amivel szervező barátaink, meg az ő barátaik nagyon-nagyot kaszálnak, aztán elmennek a Balatonra és ott is nagyot kaszálnak, és így tovább... Különben, ezzel nincs is semmi baj. De szintén jó pénzért hatékonykodó hű piárosaik ne gyártsanak má ideológiát arra a sok kényelmetlenségre, ami a várost ebben a négy napban éri, mondván 90 százalék fölötti az elfogadottság, meghogy "majdnem annyira", mint a Tűztorony. Mese-mese-meskete!
  Maradjunk annyiban, hogy városunk, Szarbantia közállopotainak sivárságát jelzi, hogy egy ilyen haddelhaddra büszkék kellene lennünk. Hát nem vagyunk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT: Sopron a nyár középpontja

Tíz színpadon kétszáznál is több fellépő, köztük számos hazai és nemzetközi sztár ad koncertet a 17.… Tovább olvasom