Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Tovább húzódik a döntés a Saab sorsáról

A General Motors (GM) európai igazgatója, Nick Reilly a detroiti autószalonon közölte, hogy januárban vagy februárban hozzák meg a végső döntést a svéd Saab autógyár sorsáról.

Hozzátette, hogy minél tovább tartanak a tárgyalások, annál kisebb esélyt lát az eladásra. Ed Whitacre, a GM elnöke az elmúlt héten annak a véleményének adott hangot, hogy nem lát sok reményt a Saab megmentésére.

A GM az elmúlt héten kezdte meg a Saab felszámolását, de folytatta a tárgyalásokat is két potenciális vevővel. Hétfőn a General Motors bejelentette, hogy egyik ajánlat sem felel meg a pénzügyi feltételeknek. A holland Spyker Cars NV luxussportkocsi-gyártó vállalat elnöke, Victor Muller a Dow Jones hírügynökséggel kedden azt közölte, hogy még a héten végleges döntést vár a GM-től a Saab eladásáról.

A Spyker a múlt héten csütörtökön nyújtotta be feljavított vételi ajánlatát. A Saab iránt érdeklődő másik pályázó, a Genii befektetői csoport és Bernie Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa kedden bejelentette a Saabra a múlt héten tett ajánlatának feljavítását. A GM tavaly december közepén döntött a Saab felszámolásáról, miután kudarcba fulladtak a Spykerrel folytatott tárgyalások.

A Spkyer később újabb, módosított ajánlatot is tett. A GM ezután hosszabbította meg az ajánlatok elfogadásának határidejét, ami január 7-én csütörtökön járt le. A GM 2009 januárja óta keres vevőt veszteséges leányvállalatára. A Saab 3.400 embert foglalkoztat, de szakszervezeti adatok szerint felszámolása közvetve mintegy 8.000 munkahely elvesztésével járna.

A General Motors előzőleg a svéd Koenigsegg luxussportkocsi- gyártóval folytatott tárgyalásokat a Saab eladásáról, de az visszalépett ajánlatától.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új lakásfelújítási hitelprogramot indít a Habitat for Humanity

A Habitat for Humanity Magyarország új lakásfelújítási hitelprogramot dolgozott ki alacsony jövedelmű családok számára. Tovább olvasom