Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Megunta Tenerifét, inkább visszament az osztrák börtönbe a szökött rab

A 64 éves alsó-ausztriai férfi szombaton késő este, két bőrönddel a kezében jelentkezett az osztrák rendőrségnél, hogy hajdan megszökött a börtönből, több mint tíz évet töltött a Kanári-szigeteken, de most vissza akar térni Ausztriába.
Visszatért a börtönbe egy osztrák férfi, aki 10 és fél éve megszökött egy Bécs melletti fegyintézetből és azóta Tenerife üdülőszigeten élt - vált ismeretessé hétfőn Ausztriában.

A 64 éves alsó-ausztriai férfi szombaton késő este, két bőrönddel a kezében jelentkezett az osztrák rendőrségnél a salzburgi pályaudvaron, bejelentve, hogy hajdan megszökött a börtönből, több mint tíz évet töltött a Kanári-szigeteken, de most vissza akar térni Ausztriába, és nemrég szállt le a müncheni repülőtéren.

Visszatérését azzal indokolta a rendőröknek, hogy a Spanyolországhoz tartozó Tenerife "már nem a régi", és egyébként is elég időt töltött ott.

A rendőrségen utánajártak, hogy igaz-e a történet, amit előadott, és bebizonyosodott, hogy az illető valóban megszökött 2008 decemberében a Bécstől délre fekvő Schwarzau am Steinfeld-i börtönből, ahol még fél év volt hátra a büntetéséből.

Egyelőre nem tudni, hogy miért ítélték el, sem azt, miként szökött meg. A honvágy sújtotta "börtöntölteléket" egyelőre fogdába helyezték Salzburgban. Attól nem kell tartania, hogy pótlólagos szabadságvesztéssel sújtják, mert Ausztriában nem számít bűncselekménynek a szökés a börtönből.

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az osztrák kormány véget vetne az anonim kommentelésnek

Az osztrák kormány véget vetne az anonim kommentelésnek
A nagyobb portálok felhasználóinak meg kellene adniuk a nevüket és a lakcímüket. Tovább olvasom