Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Balázs Fecó adventi templomturnéra indul

Adventi templomturnéra indul december 2-től Balázs Fecó, aki az 1984 és 1990 között megjelent, néhány hónapja már CD-n is elérhető, szintetizátorra írt komolyzenei szólómunkáiból játszik az ország összesen tizenegy városában.
Balázs Fecó december 2-án vasárnap Miskolcon az Evangélikus templomban kezdi a különleges koncertsorozatot, másnap este Nyíregyházán az Evangélikus Nagytemplomban, december 4-én Békéscsabán a Katolikus Nagytemplomban, 5-én Szarvason az Evangélikus Ótemplomban, 14-én Szolnokon a Belvárosi katolikus templomban, 16-án Sopronban az Evangélikus Nagytemplomban, másnap Győrött az Evangélikus Öregtemplomban, 18-án Veszprémben a Szent Margit Templomban, 20-án Nagykanizsán a Jézus Szíve Plébánia templomban, végül 22-én Debrecenben a Református Nagytemplomban lép fel.

Az adventi turné része a december 8-i koncert is, amelynek helyszíne a kaposvári Szivárvány Kultúrpalota.

Az Antológia 1984-1990 címmel augusztusban megjelent dupla CD-n a Register (eredetileg 1984-ben adták ki), a Best of Bach (1985) és a Szerelmi álmok (1990) anyaga szerepel. A digitális újrakiadásra a felvételeket technikailag korszerűsítették.

A billentyűs, énekes, zeneszerző, a Korál együttes alapító tagja az MTI-nek korábban elmondta: a klasszikus zene iránti rajongása, valamint egy akkoriban új szintetizátor, a Prophet 5 kipróbálása vezérelte, amikor 1984-ben Register néven komolyzenei albumot jelentetett meg, egy évvel később ifj. Herrer Pállal és Lippényi Gáborral közösen Best of Bach címmel készített korongot, 1990-ben pedig ugyanezzel a két társsal a Szerelmi álmokat, amely Liszt, Albinoni, Chopin, Corelli, Schumann, Sinding, Vivaldi és Händel munkássága előtt tiszteleg.

"A nyolcvanas évek hangzásvilágába valósággal berobbant az elektronika, azon belül a többszólamú szintetizátorok. Annak idején a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végeztem tanulmányaimat, a Best of Bach, valamint a Szerelmi álmok lemezzel megpróbáltam klasszikus zenei örökzöldeket az akkori kor hangzásával, a szintetizátor segítségével eljuttatni a fiatalabb korosztályokhoz. Ez sikerült is, hiszen 30-40 ezer példányban keltek el ezek az albumok" - idézte fel a zenész.

Az Antológia idei megjelenése kapcsolódott ahhoz, hogy Balázs Fecó 2012-ben ünnepli pályafutása negyvenötödik, illetve a Horváth Attila szövegíróval való együttműködés negyvenedik évfordulóját.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japán focimeccs bokáig vízben - videó

Csak úgy nem fogják lefújni a bajnokit, még ha a pálya teljesen alkalmatlan a játékra, akkor sem. A… Tovább olvasom